UNIPOL TOWERS OF BOLOGNA

Location
Bologna - Italy
Jaar
2012
Studio
Open Project

HET PROJECT

  • Location Bologna - Italy
  • Jaar 2012
  • Studio Open Project

De Unipol-toren van de gelijknamige financiële groep uit Bologna is de eerste wolkenkrabber die meer dan 100 meter hoog is in Bologna en is de hoogste torengebouw van Emilia Romagna: 125 meter hoog, 25 operationele verdiepingen, 3 vertegenwoordigingsverdiepingen met hangende tuinen, een lobby met drievoudige hoogte en 3 ondergrondse verdiepingen. Een technologisch geavanceerd project, waarbij ecologische duurzaamheid en energieterugwinning een overheersende rol hebben gespeeld. De zorgvuldige materiaalkeuze is dus absoluut niet willekeurig geweest.

De voorkeur is uitgegaan naar materialen die vanwege het percentage aan gerecyclede grondstoffen in de productiefase en dat van de recycling tijdens de toekomstige verwijdering een uitstekende eco-compatibiliteit konden garanderen.

 

Photo credits: Paolo Lorenzi

Unipol Towers of Bologna: Foto 38

GEBRUIKTE PRODUCT

In elk van de 33 verdiepingen, inclusief de lobby en de kelder, is het centrale servicelichaam van de Unipol-toren bekleed met 10.000 vierkante meter Kerlite in de maat 100x100 cm. Dankzij de grote hoeveelheid natuurlijk licht konden de ontwerpers kiezen voor de kleur Road uit de OVER-collectie: een verfijnde verwijzing naar cementachtige harsen, in dit geval zwart. Voor de binnenkant van de toiletten werd gekozen voor de grijze platen van Office ook een kleur van de Over-collectie, ditmaal in een rechthoekig formaat dat de ruimtes een beetje doet uitzetten.

Unipol Towers of Bologna: Foto 40
over---road over---road

OVER - ROAD

De formaten gebruikt:

  • 100x100 cm
Ontdek de collectie
over---office over---office

OVER - OFFICE

De formaten gebruikt:

  • 50x100 cm
Ontdek de collectie

Waar te koop

pin
Verkooppunten

Andere projecten

modal cersaie
CONTATTACI

Volg ons op de sociale media

facebook instagram/cottodeste pinterest/cottodeste youtube/cottodeste linkedin/cottodeste

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt exclusieve aanbiedingen.