BRESCIA SUBWAY

Location
Brescia - Italy
Jaar
2013
Studio
Crew - Cremonesi Workshop

HET PROJECT

  • Location Brescia - Italy
  • Jaar 2013
  • Studio Crew - Cremonesi Workshop

Het station ligt in het hart van het zakendistrict van Brescia, het zenuwcentrum van de stedelijke economie en is ontworpen, niet alleen vanuit een technisch, maar ook architectonisch en esthetisch oogpunt, door Cremonesi Workshop, die de cliché heeft willen bestrijden dat stations zielloze, aseptische doorgangsplaatsen zouden zijn.

De richtlijn in het ontwerpproces van de Brescia-metro was, aldus Ing. Lamberto Cremonesi, CEO van Cremonesi Workshop, «de gebruiker centraal te plaatsen in een project dat niet de gebruikelijke opeenvolging van verdiepingen, niveaus, trappen en passages, maar één enkele ruimte is». Het resultaat is een functionele en moderne, goed herkenbare structuur, dankzij de morfologie en kleuren ervan en vanwege de zorgvuldige studie van de oppervlakken.

 

Photo credits: Alessandra Dosselli

Brescia Subway: Foto 24

GEBRUIKTE PRODUCT

Het dikke gres porcellanato is een toegevoegde waarde van de stations van MetroBS. Kleuren, maten en materiaal in dienst van de ontwerper. Zestienduizend meter gres porcellanato van 14 mm dik, speciaal vervaardigd door Cotto d’Este in een speciaal formaat, namelijk 75,5x175,7 cm en, dankzij een net zo speciale kleur, verkregen door een ad hoc Pantone in staat om ook te voldoen aan de chromatische verwachtingen van de ontwerpers.

Brescia Subway: Foto 26
custom-made custom-made

CUSTOM-MADE

De formaten gebruikt:

  • 75x176 cm

COTTO D'ESTE FOR THE BRESCIA SUBWAY

Brescia Subway: Foto 29
CERAMIC ARCHITECTURE 2020
Bekijk de publicatie gewijd aan het project
download

Waar te koop

pin
Verkooppunten

Andere projecten

CONTATTACI

Volg ons op de sociale media

facebook instagram/cottodeste pinterest/cottodeste youtube/cottodeste linkedin/cottodeste

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt exclusieve aanbiedingen.