THINk ZERO

Klimaatneutrale keramische platen. Ontwikkeld voor duurzaamheid.

DE REVOLUTIE VOOR DUURZAAM KERAMIEK

Concrete acties moeten beginnen bij de basis, bij de ruimten waarin we leven, bij de beslissingen die we nemen. Daarom begint de grote investering voor een toekomst van welzijn van mens en milieu ook bij de keuze voor duurzame bouwmaterialen.

Om die reden hebben wij, als eerste in de keramische sector en al sinds 2004, geïnvesteerd in de ontwikkeling van ultradunne platen die al vanaf de eerste fasen duurzaam zijn: vanaf de gebruikte ingrediënten voor de productie ervan - alleen water, aarde en vuur-, tot zo min mogelijk gebruik van water en energie, tot de minst mogelijke vervuiling bij het transport van de platen.

Maar dat is voor ons nog niet genoeg.

We hebben hard gewerkt om de CO2-uitstoot door de productie van de platen zo veel mogelijk te beperken en uiteindelijk de resterende uitstoot te compenseren, door deze te berekenen op de hele levenscyclus van het product. Om verder te komen. Tot het bereiken van CO2-neutrale ultradunne platen.

Niets is grootser dan een steeds kleinere voetafdruk

Onze constante inspanning bestaat erin onze voetafdruk steeds verder te beperken zonder dat de prestaties van onze producten daaronder lijden. Om deze uitdaging te overwinnen hebben we maximaal geïnvesteerd in het terugdringen van grondstoffen, water, energie, uitstoot van onze productiecyclus en de impact van transport. En om de kleine hoeveelheid uitstoot die we nog niet kunnen vermijden te compenseren, investeren we in projecten die het milieu beschermen door de CO2-uitstoot in de meest vervuilde steden terug te dringen. Omdat we niet langer kunnen wachten met het vormgeven van een andere toekomst.


Download de brochure


-65% <!--StartFragment -->
<p>grondstofverbruik</p>
-65%

grondstofverbruik

-80% <!--StartFragment -->waterbehoefte<!--EndFragment -->
-80%
waterbehoefte
-30% <!--StartFragment -->energiebehoefte<!--EndFragment -->
-30%
energiebehoefte
-30% CO<sub>2</sub>-uitstoot in de atmosfeer
-30%
CO2-uitstoot in de atmosfeer
-66% <!--StartFragment -->vervuiling door transport<!--EndFragment -->
-66%
vervuiling door transport
Ontdek meer

HET METEN VAN DUURZAAMHEID

Waar verschillende producenten simpelweg koolstofkredieten kopen om de door hun productieprocessen gegenereerde emissies te compenseren, heeft Panariagroup zich ingezet om de hele levenscyclus van het product koolstofneutraal te maken, van het begin tot de sloop en de vernietiging van de platen zelf, zoals bepaald in onze levenscyclusanalyses (LCA) en vermeld in onze milieuproductverklaring (EPD).

HET METEN VAN DUURZAAMHEID
HOE VERMINDEREN WE ONZE ECOLOGISCHE VOETAFDRUK?

HOE VERMINDEREN WE ONZE ECOLOGISCHE VOETAFDRUK?

Niet alle impacts kunnen meteen verwijderd worden, maar we kunnen onze verantwoordelijkheid nemen voor onze uitstoot. Nadat we de door de productie van de platen gegenereerde uitstoot maximaal hebben beperkt, hebben we besloten onze voetafdruk te verminderen door koolstofkredieten te kopen voor projecten die helpen de wereld beter, leefbaarder en duurzamer te maken.

Dit is mogelijk gemaakt door de aankoop en het afhalen van koolstofkredieten van de standaard CDM (Clean Development Mechanism, program operator van de Verenigde Naties) verkregen dankzij de ontwikkeling van een een duurzaam openbaar vervoersproject in India waarin een metrotraject in New Delhi is voorzien om het gebruik van gewone vervoersmiddelen te beperken ten gunste van de metro, die efficiënter, sneller, veiliger en betrouwbaarder is en kan rekenen op een kleinere voetafdruk, gelet op de uitstoot van broeikasgassen per passagierkilometer.

CERCA UN RIVENDITORE

Volg ons op de sociale media

facebook instagram/cottodeste pinterest/cottodeste youtube/cottodeste linkedin/cottodeste

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt exclusieve aanbiedingen.