VEERBOOT CIUDAD DE VALENCIA

Location
Porto Viro (RO)
Jaar
2020
Studio
Cantiere Navale Visentini s.r.l. - Arch. Paolo Ancora, Igi Allestimenti s.r.l.
Photo Credits
Autori Associati

HET PROJECT

 • Location Porto Viro (RO)
 • Jaar 2020
 • Studio Cantiere Navale Visentini s.r.l. - Arch. Paolo Ancora, Igi Allestimenti s.r.l.
 • Photo Credits Autori Associati

De indrukwekkende veerboot Ciudad de Valencia heeft een licht, duurzaam en goed presterend keramisch hart. Een groot hart ook. Maar liefst 2700 vierkante meter zijn bekleed met Cotto d'Este, waaronder de dunne keramische platen van porseleingres, in het oog springen. Ze zijn van groot formaat en bovendien licht, bestand tegen weersinvloeden en erg hygiënisch. Ze garanderen de hoogste normen qua kwaliteit en prestaties voor een sector - de maritieme sector - die strenge en onontbeerlijke eisen stelt.

De Ciudad de Valencia heeft onlangs de Canalbianco-Po di Levante bevaren, tot grote vreugde van de toeschouwers. Deze parel van technologie werd gebouwd op de Visentini-scheepswerf, de grootste privé-scheepswerf in Italië, en is een van de vooroplopers van dit type schepen. De keuze van de ingenieurs voor de keramische oppervlakken kon dus alleen maar vallen op een partner die uitzonderlijke prestaties en een absolute veiligheid kan garanderen op het gebied van antibacteriële bescherming.

De hoofdrolspelers van het project zijn de grote Kerlite-platen. Deze zijn buitengewoon voor elk bouwkundig en interieurontwerp en, in dit geval, zijn ze perfect voor de scheepvaartsector. Ze zijn niet alleen ultradun en extreem licht, maar ze leveren ook buitengewone prestaties en ze hebben een compromisloze esthetiek. De glasvezelversterking garandeert extra stevigheid, terwijl de exclusieve Protect®-technologie ze omtovert in echte antibacteriële schilden die alle ruimten consequent beschermen.

Veerboot Ciudad de Valencia: Foto 22

GEBRUIKTE PRODUCT

De collectie die gebruikt werd, is Woodland Kerlite 6plus, die verwijst naar een fascinerende reis in het spoor van kostbare houtsoorten met een effect dat de levende schoonheid ervan in het materiaal tot uitdrukking brengt in de vorm van nerven en kleuren met dan weer geordende en dan weer diepe en meer uitgesproken effecten. 

De tweede collectie die voor de Ciudad de Valencia gebruikt werd, is Cement Project Kerlite 5plus, dat een 'beton' effect nabootst met een grote esthetische en zintuiglijke getrouwheid. Dit gamma herinnert aan de grote Brutalistische architectuur van de twintigste eeuw, die uitgedrukt wordt in strengheid en in een sterke expressieve lading, maar die ook openstaat voor een grote verscheidenheid aan interpretaties die het gamma passend maken voor de meest uiteenlopende toepassingen, waaronder boten.

De vloerbekleding in Cement project wordt vergezeld door Kerlite Elegance. De naam spreekt voor zich. Deze collectie reproduceert een wondermooie kalksteen uit Klein-Azië: de Limestone Antalya. Deze onderscheidt zich van elk ander porseleingres door de kwaliteit van de afwerking en haar aandacht voor detail. Ze maakt gebruik van Protect®, de antibacteriële technologie die een garantie betekent voor een gezond, veilig en beschermd verblijf voor alle gasten aan boord.

Tot slot: Kerlite Exedra Rain Grey en Kerlite Wonderwall in de uitvoering ‘Venice’, voor de bar en het restaurant. De eerste als bekleding met marmereffect van de bar. Dit is niet alleen uiterst handig voor de gewone reiniging, maar ook buitengewoon elegant. De tweede dient als decoratief element van de wanden. Het afgebeelde thema is een hommage aan Venetië, een stad die bijzonder goed de Italiaanse sfeer, de  elegantie en de bijzondere relatie met de zee uitdrukt.

Veerboot Ciudad de Valencia: Foto 24
elegance---via-condotti elegance---via-condotti

ELEGANCE - VIA CONDOTTI

De formaten gebruikt:

 • 100x100 cm
 • 100x300 cm
Ontdek de collectie
elegance---via-farini elegance---via-farini

ELEGANCE - VIA FARINI

De formaten gebruikt:

 • 100x100 cm
 • 100x300 cm
Ontdek de collectie
cement-project---color20 cement-project---color20

CEMENT PROJECT - COLOR20

De formaten gebruikt:

 • 100x100 cm
 • 100x300 cm
Ontdek de collectie
cement-project---color00 cement-project---color00

CEMENT PROJECT - COLOR00

De formaten gebruikt:

 • 100x100 cm
 • 100x300 cm
Ontdek de collectie
woodland---atlantic-soft woodland---atlantic-soft

WOODLAND - ATLANTIC SOFT

De formaten gebruikt:

 • 30x240 cm
Ontdek de collectie
exedra---rain-grey exedra---rain-grey

EXEDRA - RAIN GREY

De formaten gebruikt:

 • 100x300 cm
wonderwall---venice wonderwall---venice

WONDERWALL - VENICE

De formaten gebruikt:

 • 100x300 cm
Ontdek de collectie
wonderwall---color-ballet wonderwall---color-ballet

WONDERWALL - COLOR BALLET

De formaten gebruikt:

 • 100x300 cm
Ontdek de collectie

Intervista all'Arch. Paolo Ancora

Arch. Paolo Ancora: "Volevamo omaggiare Venezia, luogo natio della Nave Traghetto Ciudad de Valencia, e Cotto d'Este ci hanno offerto più di un'ispirazione grazie ai suo prodotti, perfetti per questa realizzazione."
Veerboot Ciudad de Valencia: Foto 27
E-PLAN
Ontdek andere projecten
download

Waar te koop

pin
Verkooppunten

Andere projecten

modal cersaie
CONTATTACI

Volg ons op de sociale media

facebook instagram/cottodeste pinterest/cottodeste youtube/cottodeste linkedin/cottodeste

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt exclusieve aanbiedingen.