Reiniging en onderhoud

DE DAGELIJKSE REINIGING

Hoe moet porseleingres gereinigd worden?

 

Gebruik voor het reinigen van de porseleingres vloer- en wandtegels warm water en een goede kwaliteit microvezeldoek, zoals MAGICCLEAN van Bonasystems Italia. Gebruik zo nu en dan, bijvoorbeeld om de 10 tot 20 dagen, afhankelijk van de toestand van de vloer, neutrale reinigingsmiddelen verdund in heet water, die geen was bevatten of een glanslaag achterlaten. Na het reinigen van de tegels, altijd naspoelen met water met gebruik van een tweede goede kwaliteit microvezeldoek.

 

Wat te gebruiken

 

Neutraal reinigingsmiddel dat geen was bevat. Gebruik GEEN alcohol, zuren, oplosmiddelen, schuurmiddelen, sponzen of schuursponsjes.

 

Gebruikswijze

 

Zeer verdund in warm water. Na het reinigen goed naspoelen. Gebruik voor alle bewerkingen (reinigen, naspoelen en drogen) microvezeldoeken van goede kwaliteit.

 

Reinigingsmiddelenlijst

 

  • Floor Cleaner (Faberchimica)
  • Fila Cleaner (Fila)
  • Pflegereiniger (Lithofin)
  • Bel Gres (Geal)
  • Bonamain Plus - niet gebruiken voor reiniging van decoraties (Bonasystems Italia)

NB: Volg zorgvuldig de gebruiksaanwijzingen van de fabrikanten op de verpakking. Voer een preventieve test uit op de tegels vóór gebruik, met name op gelepte of gepolijste producten.

 

Als de dagelijkse reiniging niet is uitgevoerd met geschikte reinigingsmiddelen

 

Soms zitten er in de normale reinigingsmiddelen op de markt was of polijstadditieven die na elke reiniging een glanslaag op de vloer achterlaten, die vervelende kringen veroorzaken. Coatings van dit type kunnen ook worden achtergelaten door bepaalde voegmiddelen voor voegen. Naast het effect van de kringen en het meer gaan glanzen, geven deze coatings in natte toestand het effect van waterafstotendheid, soms zelfs gemarkeerd. 

 

Breng in dit geval een onverdund reinigingsmiddel zoals Tile Cleaner van Faberchimica of Bonadecon van Bonasystems Italia aan en laat deze 5-10 minuten inwerken. Wrijf de tegels vervolgens in met een witte doek, spoel goed af met water, vang de spoelvloeistoffen op met een vloeistofzuigmachine of doek en droog de vloer met een goede kwaliteit microvezeldoek zoals MAGICCLEAN van Bonasystems Italia.

 

Download - Maintenance and cleaning

CONTATTACI

Volg ons op de sociale media

facebook instagram/cottodeste pinterest/cottodeste youtube/cottodeste linkedin/cottodeste

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt exclusieve aanbiedingen.