CANTINE ANTINORI

Location
Ficulle (Terni)
Studio
Arch. Fiorenzo Valbonesi - ASV3 – Officina di Architettura

HET PROJECT

  • Location Ficulle (Terni)
  • Studio Arch. Fiorenzo Valbonesi - ASV3 – Officina di Architettura

Op 330 meter boven de zeespiegel en op 18 kilometer van de historische stad Orvieto, ligt de wijnkelder Antinori Tenuta Castello della Sala in een gebied van glooiende hellingen met wijngaarden en olijfgaarden,afgewisseld met bossen en de "macchia mediterranea", de typisch mediterrane vegetatie.

Het project van ASV3 – Officina di Architettura - een studio onder leiding van architect Fiorenzo Valbonesi - heeft niet alleen geleid tot de realisatie van de nieuwe wijnkelder en de nieuwe barricaia (wijnvatkelder), maar ook tot de restauratie van de bestaande gebouwen.

Dit door de  Familie Antinori, zeer begeerde projectcombineert een vakkundig gebruik van het potentieel van de materialen, zoals steen, hout en kalkpleister, die in de natuur gevonden en door de mens gemodificeerd zijn, met een zorgvuldige technische studie van de productiecyclus.

Cantine Antinori: Foto 7

GEBRUIKTE PRODUCT

Cotto d’Este is door ASV3 gekozen voor de vloeren van het imposante gebouw, waarbij vooral architect Valbonesi koos voor de  Buxy  collectie, geïnspireerd op een steen afkomstig uit de Franse Bourgogne.

Buxy is en veelzijdige collectie en geeft met zijn matte uiterlijk en doordat je bij aanraking het materiaal goed voelt, de ruimte een geweldig natuurlijke uitstraling; ook de keuze van de afwerkingen, Caramel en Noisette, bevestigt een voorkeur voor zachte en delicate kleuren.

Dankzij de dikte van 14 mm is deze collectie perfect voor werkruimten. Een hoge bestendigheid tegen breukbelasting, drie keer hoger dan traditionele 10 mm gres, bestendigheid tegen waterabsorptie, buigen, stoten, vlekken en chemicaliën, maken deze dikkere porseleingrestegels ideaal voor de ruimtes in de wijnkelder.

Cantine Antinori: Foto 9
buxy buxy

buxy

De formaten gebruikt:

  • 44x22 cm
Ontdek de collectie

COTTO D'ESTE, PROTAGONIST VAN EEN INDUSTRIEEL PROJECT IN DIALOOG MET DE NATUUR

Cantine Antinori: Foto 12
E-PLAN
Ontdek andere projecten
download

Waar te koop

pin
Verkooppunten

Andere projecten

CONTATTACI

Volg ons op de sociale media

facebook instagram/cottodeste pinterest/cottodeste youtube/cottodeste linkedin/cottodeste

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt exclusieve aanbiedingen.