SUBWAY LINE 4 MILAN

Location
Milano
Jaar
2021
Studio
Policreo
Photo Credits
Andrea Martiradonna

HET PROJECT

  • Location Milano
  • Jaar 2021
  • Studio Policreo
  • Photo Credits Andrea Martiradonna

Het project van Lijn 4 van de metro van Milaan, door Studio Policreo van architect Sergio Beccarelli en ontwikkeld voor de gemeente van Milaan middels de onderneming SPV Linea M4 SpA, strekt zich uit van de halte San Cristoforo tot de halte Linate en omvat de bouw van 21 nieuwe stations om de westelijke met de oostelijke buitenwijken van Milaan te verbinden. Met een totale waarde van 3,5 miljard, wordt de nieuwe lijn voltooid binnen 2024 en eind 2022 worden de eerste 6 stations al geopend.

Voor de bekleding van meer dan 47.000 m2 hiervan, zijn de keramische oppervlakken van Cotto d’Este geselecteerd, die beantwoorden aan zeer nauwkeurige en strenge eisen inzake technische efficiëntie, materiaalkwaliteit, esthetiek en duurzaamheid. Daarbij is bijzondere aandacht geschonken aan de levensduur van het materiaal, het onderhouds- en saneringsgemak, de gebruiksflexibiliteit, de reproduceerbaarheid door de tijd heen en de duurzaamheid van de bekleding - allemaal elementen die de oppervlakken van Cotto d'Este bezitten en dankzij welke het bedrijf deze belangrijke overheidsopdracht heeft weten binnen te halen.

Subway Line 4 Milan: Foto 22

GEBRUIKTE PRODUCT

Bij het project van de metrolijn M4 wordt keramiek gebruikt in een werk met een intrinsieke waarde van grote ecologische duurzaamheid. De gres porcellanato-tegels van Cotto D'Este zijn namelijk geselecteerd als eco-duurzaam volgens de criteria van de milieuproductverklaring, waarin rekening wordt gehouden met de gehele levenscyclus van de tegel, met inbegrip van het productieproces, dat voorziet in het gebruik van gerecycled materiaal dat een deel van de tijdens de productie gegenereerde restmaterialen kan hergebruiken en opnieuw in de productiecyclus kan brengen conform de aspecten van de circulaire economie; en de verwerking van het materiaal aan het einde van de levensduur, waarbij geen speciaal afval ontstaat, aangezien de tegels mechanisch kunnen worden vermalen en er geen significante gevolgen voor het milieu worden verwacht.

Subway Line 4 Milan: Foto 24
custom-made---12mm custom-made---12mm

CUSTOM MADE - 12MM

De formaten gebruikt:

  • 60x120 cm
custom-made---12mm custom-made---12mm

CUSTOM MADE - 12MM

De formaten gebruikt:

  • 60x180 cm

COTTO D'ESTE HULDIGT DE M4-LIJN IN MILAAN IN

Subway Line 4 Milan: Foto 27
E-PLAN
Ontdek andere projecten
download

Waar te koop

pin
Verkooppunten

Andere projecten

CONTATTACI

Volg ons op de sociale media

facebook instagram/cottodeste pinterest/cottodeste youtube/cottodeste linkedin/cottodeste

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt exclusieve aanbiedingen.