PRIVATE WONING ROERMOND

Location
Roermond
Jaar
2022
Studio
Claar

HET PROJECT

  • Location Roermond
  • Jaar 2022
  • Studio Claar

Een ruim en gezellig woonhuis in Nederland, een land met een uitgesproken koel klimaat. Met de nooit heel hoge temperaturen in dit land in gedachten, kozen de architecten en ontwerpers die het project begeleidden voor materialen die de warmte van het wonen en de natuurlijke frisheid van het buitenleven oproepen. Voor deze ruimtes zijn twee verschillende maar elkaar aanvullende materialen gekozen - hout en steen.

Het keramiek met houteffect in het slaapgedeelte past goed bij het natuurlijke materiaal van het schuine plafond met zichtbare balken. Het steeneffect, dat het gevoel van frisheid oproept, is de hoofdrolspeler van de vloeren en een deel van de wandbedekking in de woonkamer en de badkamer. Het totale visuele effect is natuurlijk en omhullend. Geen felle of kunstmatige kleuren, zodat het gevoel van ontspanning en natuurlijkheid vanaf de eerste blik compleet is. De huiseigenaren worden volledig ondergedompeld in natuurlijk licht door de grote ramen die ook op het dak aanwezig zijn. Deze verlichting wordt ook verspreid op het charmante looppad met houten vloer die de twee ruimtes op het tweede niveau van de flat verbindt.

Private woning Roermond: Foto 7

GEBRUIKTE PRODUCT

De keramische oppervlakken van Cotto d'Este droegen sterk bij aan het totaalbeeld van de flat. De Pietra d’Iseo-collectie werd gebruikt voor de vloer in de woonkamer en de vloer- en wandtegels in de badkamer, die een gevoel van dynamiek uitstralen dankzij het onregelmatige patroon en de ton-sur-ton grijstinten. Het is de typische Lombardische bouwsteen - Ceppo di Grè - die in de gebouwen, villa's en monumenten van Milaan en andere steden te vinden is: zijn onderscheidende eigenschap is zijn vermogen om omgevingen op een beslissende maar elegante manier aan te passen. Voor het slaapgedeelte is daarentegen gekozen voor het houteffect van de Woodland-lijn in continuïteit met de essentie van het plafond. De nerven en kleuren van het eikenhout - gekozen in de Arden variant - met soms subtiele, soms uitgesproken streepeffecten hebben een warme en verfijnde sfeer gecreëerd. Zowel Pietra d’Iseo als Woodland maken deel uit van de PROTECT® lijn: antibacteriële vloeren en oppervlakken met zeer hoge prestaties voor gezond en veilig wonen.

Private woning Roermond: Foto 9
pietra-d’iseo---ceppo pietra-d’iseo---ceppo

Pietra d’Iseo - Ceppo

De formaten gebruikt:

  • 120x260 cm
Ontdek de collectie
woodland---arden woodland---arden

Woodland - Arden

De formaten gebruikt:

  • 30x240 cm
Ontdek de collectie
Private woning Roermond: Foto 11
E-PLAN
Ontdek andere projecten
download

Waar te koop

pin
Verkooppunten

Andere projecten

CONTATTACI

Volg ons op de sociale media

facebook instagram/cottodeste pinterest/cottodeste youtube/cottodeste linkedin/cottodeste

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt exclusieve aanbiedingen.