HIGHWAY S6 SEMMERING SCHNELLSTRASSE

Location
Wartberg
Jaar
2020
Photo Credits
Thomas Steiner

HET PROJECT

  • Location Wartberg
  • Jaar 2020
  • Photo Credits Thomas Steiner

Een 160 meter lange tunnel op de S6, de Semmering Schnellstrasse van Wartberg (Oostenrijk) werd bekleed met Kerlite tegels. Het project, uitgevoerd in opdracht van het Oostenrijkse bedrijf Asfinag werd gerealiseerd in het kader van de sanering van een deel van de autosnelweg. De tunnel werd volledig gerenoveerd en de conventionele bekleding werd vervangen door Cotto D’Este's tegels in porseleingrès.

Dit project beoogt het gebruik van een ​​materiaal van topkwaliteit, zoals Kerlite, om van de voordelen op lange termijn te kunnen genieten, in het bijzonder op het gebied van duurzaamheid, gemak van reiniging en veiligheid. 

Highway S6 Semmering Schnellstrasse: Foto 8

GEBRUIKTE PRODUCT

Voor dit nieuwe project heeft Cotto D’Este aangepast gemaakte tegels in Kerlite 3 plus van 300x100 cm geproduceerd. Hierbij werd een exclusieve technologie gebruikt die aan de tegels een onevenaarbare soepelheid en weerstand verleent. In de tunnel werden meer dan 1300 vierkante meter met deze tegels bekleed en alle tegels hebben dezelfde tint: white.

Het gebruik van Kerlite is een vernieuwende keuze die een keramisch product verheft tot een volwaardig architectuurelement. De technische en fysieke eigenschappen van het materiaal bieden belangrijke voordelen. Eerst en vooral de flexibiliteit van de tegels, waardoor ze konden worden aangepast aan de kromtestraal van de gewelven, maar ook hun vermogen om een optimaal akoestisch comfort te bieden, hun intrinsieke vuurbestendigheid en langere levensduur, het gemak van onderhoud en reiniging in vergelijking met de traditionele bekledingen en, tenslotte, een betere weerkaatsing van het licht, hetgeen een grotere veiligheid waarborgt voor de automobilisten die door de tunnel rijden.

Highway S6 Semmering Schnellstrasse: Foto 10
kerlite-custom kerlite-custom

KERLITE CUSTOM

De formaten gebruikt:

  • 100x300 cm
Highway S6 Semmering Schnellstrasse: Foto 12
E-PLAN
Ontdek andere projecten
download

Waar te koop

pin
Verkooppunten

Andere projecten

Volg ons op de sociale media

facebook instagram/cottodeste pinterest/cottodeste youtube/cottodeste linkedin/cottodeste

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt exclusieve aanbiedingen.