NEW OPERA HOUSE OF FIRENZE

Location
Firenze - Italy
Jaar
2012
Studio
ABDR Architetti Associati

HET PROJECT

  • Location Firenze - Italy
  • Jaar 2012
  • Studio ABDR Architetti Associati

Met erachter de architectonische perfectie van het centrum van Florence en ervoor die van het Parco delle Cascine is het Parco della Musica de ideale aaneensluiting tussen deze twee volmaaktheden, bijna een brug tussen excellenties en voorbestemd om het huis van de Maggio Fiorentino te zijn. Een structuur die bij de kijker een idee van schoonheid, zuiverheid en esthetische suggesties oproept dankzij de perfect interpretatie door de keramische oppervlakken van Cotto d’Este die, samen met de ontwerpers van studio ABDR, ad hoc oplossingen verzorgde die de structuur uniek maken.

Het project heeft als doel de beste uitrusting voor een modern muziekcentrum te garanderen via uiterst hoogwaardige en absoluut uitmuntende prestaties voor zowel lyrische muziek, klassieke concerten, kamer- als rockmuziek, in een echt multifunctioneel en flexibel complex. Een operazaal met 1.850 zitplaatsen, een concertzaal van 1000 zitplaatsen en een groot open lucht auditorium voor muziekvoorstellingen buiten, de serviceverlening en de verbazingwekkende complexiteit van de theatrale machine: toneeltoren, podium, workshops, orkestbak, oefen- en balletruimtes, kleedkamers en opslagruimtes.

 

Photo credits: Moreno Maggi

New Opera House of Firenze: Foto 18

GEBRUIKTE PRODUCT

Alleen dankzij de productietechnologie van Cotto d’Este met een wereldwijd uniek, rechtstreeks in de productie van het greslaminaat Kerlite geïntegreerd, digitaal print- en decoratiesysteem, kon KERLITE AUDITORIUM worden ontwikkeld: een licht greslaminaat, met uitzonderlijke technische en esthetische eigenschappen: bestand tegen zuren en atmosferische invloeden, bestendig en gemakkelijk te leggen, snijden en boren. Dankzij de dikte van slechts 3,5 mm en speciale "op maat" formaten van 50x150 cm en 28 platen met verschillende grafische decoraties, heeft Kerlite zich harmonieus in de omgeving geïntegreerd. Dankzij zijn intrinsieke kenmerken is Kerlite momenteel het meest milieuvriendelijke product op de markt met een zeer lage milieu-impact en prestaties die door geen enkel ander natuursteenmateriaal kunnen worden geëvenaard.

New Opera House of Firenze: Foto 20
kerlite-auditorium kerlite-auditorium

KERLITE AUDITORIUM

De formaten gebruikt:

  • 50x150 cm

KERLITE VOOR HET "PARCO DELLA MUSICA" VAN FLORENCE

New Opera House of Firenze: Foto 23
CERAMIC ARCHITECTURE 2020
Bekijk de publicatie gewijd aan het project
download
New Opera House of Firenze: Foto 24
NUOVE SUPERFICI
Bekijk de publicatie gewijd aan het project
download

Waar te koop

pin
Verkooppunten

Andere projecten

modal cersaie
CONTATTACI

Volg ons op de sociale media

facebook instagram/cottodeste pinterest/cottodeste youtube/cottodeste linkedin/cottodeste

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt exclusieve aanbiedingen.