PRIVÉHUIS CARLA BARATTELLI

Location
Milano
Jaar
2023
Studio
Studio Asia
Photo Credits
Arnaldo Dal Bosco

HET PROJECT

  • Location Milano
  • Jaar 2023
  • Studio Studio Asia
  • Photo Credits Arnaldo Dal Bosco

Wat zijn de kenmerken van een perfect huis? Het moet evenwicht uitstralen in de kleurschakeringen en in de keuze van het materiaal, het moet functioneel zijn, elke keuze moet strategisch zijn om de ruimten en de kosten te optimaliseren. En het draait natuurlijk om harmonie. De elementen die neutrale ruimten in een huis veranderen moeten bij elkaar passen, net als muzikanten van een groot orkest. Dit zijn ook de basisprincipes van Wellness Design: een manier van ontwerpen waarbij veel aandacht wordt besteed aan creatieve aspecten. Te beginnen met de studie van vormen en evenwichten van psychische en fysieke welzijn. En het is precies volgens deze principes dat de professionals van Studio Asia, een internationaal bureau op het gebied van architectuur en design, het privéhuis van haar CEO, architect Carla Barattelli, in het hart van de provincie Monza en Brianza hebben bedacht en gerealiseerd.

Privéhuis Carla Barattelli: Foto 18

GEBRUIKTE PRODUCT

Voor de vloeren en trappen kozen de ontwerpers de grote 120x160 cm platen van de Kerlite Vanity-collectie in de twee aantrekkelijke tinten Bianco Luce voor de vloeren en Dark Brown voor de trappen naar eerste en tweede verdieping. Om elk detail en elke nerf van de Cotto d'Este oppervlakken te benadrukken, werd de diffuse en sfeervolle verlichting er speciaal voor ontworpen. Vanity werd niet alleen gekozen vanwege de kostbaarheid van de materialen, maar ook vanwege de functionaliteit en lichtheid. De platen met een dikte van slechts 6,5 mm bleken de perfecte oplossing om de trap mee te bekleden, die om structurele redenen vrij licht moest zijn. Bovendien zijn de grote Kerlite 6plus-platen duurzaam en CO2-neutraal, omdat de Groep 100 procent van de CO2-uitstoot van hun hele levenscyclus heeft gecompenseerd.

Als we onze blik verleggen naar de buitenruimtes, koos Studio Asia op het grote terras van 290 vierkante meter voor de oppervlakken van de Limestone-collectie, in de kleur Clay. Dit geeft een openhartigere versie weer van de schoonheid van de zeebodem: gesedimenteerd, gelaagd en gefixeerd in steen. Cotto d'Este was in staat om deze schoonheid te herscheppen en te interpreteren in een elegante en moderne versie. De geselecteerde platen, met een afmeting van 60x120 cm en een dikte van 14 mm, hebben de Blazed afwerking. Hierbij wordt het oppervlak geraakt door een steekvlam op hoge temperatuur en vervolgens onmiddellijk afgekoeld met water. De thermische schok zorgt ervoor dat de steen uitzet en de resulterende ruwheid is kenmerkend voor deze afwerking, perfect voor buitenruimtes met een discrete charme.

Privéhuis Carla Barattelli: Foto 20
vanity-bianco-luce vanity-bianco-luce

VANITY BIANCO LUCE

De formaten gebruikt:

  • 120x160 cm
Ontdek de collectie
vanity-dark-brown vanity-dark-brown

VANITY DARK BROWN

De formaten gebruikt:

  • 120x160 cm
Ontdek de collectie
limestone-clay limestone-clay

LIMESTONE CLAY

De formaten gebruikt:

  • 60x120 cm
Ontdek de collectie

Waar te koop

pin
Verkooppunten

Andere projecten

Volg ons op de sociale media

facebook instagram/cottodeste pinterest/cottodeste youtube/cottodeste linkedin/cottodeste

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt exclusieve aanbiedingen.