SAN COLOMBANO SUITES

Location
Verona - Italy
Jaar
2015-2017
Studio
Arch. Lino Rama
Photo Credits
Marco Toté

HET PROJECT

  • Location Verona - Italy
  • Jaar 2015-2017
  • Studio Arch. Lino Rama
  • Photo Credits Marco Toté

Halverwege tussen de hoofdstad van de regio Veneto en de lieflijke oevers van het Gardameer, ligt het complex van San Colombano Suites in de heuvels bij het stadje Bardolino. Het gastvrije hotel profiteert van een bevoorrechte positie om het typische landschap van  moreneheuvels  met wijngaarden, olijfbomen en keurige rijen cipressen te bewonderen. Het project van architect Lino Rama omvatte de uitbreiding van het skelet van een oud woongebouw, waarin hij vervolgens vier nieuwe woningen heeft gerealiseerd. Het eindresultaat is een dynamische architectuur, die in staat is om gemakkelijk één te worden met de omgeving.

San Colombano Suites: Foto 28

GEBRUIKTE PRODUCT

Voor de warmte-isolerende buitenbekleding zijn maxi Kerlite platen gebruikt in de uitvoering Buxy Caramel, waar het grafische stippelontwerp en de voor stenen uit steengroeven zo typische onregelmatige tactiliteit in terugkomt, wat het gebouw een natuurlijke uitstraling geeft..

De keuze voor de vloeroppervlakken van het interieur getuigt van de voorkeur van de ontwerpstudio voor ruimten met natuurlijke kleuren. De planken van de Cadore collectie van Cotto d'Este - in de door de architect gekozen Baita-variant - zijn dankzij hun bijzondere afwerkingen in staat om de ruimtes een rustieke, tactiele en natuurlijke sfeer te geven die zotypisch is voor onbehandeld hout.

Voor de binnenomgeving werd 14 mm dikte gebruikt, terwijl voor de buitenomgeving en in het bijzonder voor de veranda's 20 mm dikte werd gekozen, perfect voor gebruik buitenshuis dankzij de grotere bestendigheid tegen weersinvloeden en de goede slipvaste eigenschappen.

Het gebouw ligt op het zuidwesten, met een schilderachtig uitzicht op het Gardameer, en stelt zijn gasten een groot zwembad met jacuzzi ter beschikking.

Cotto d'Este is door de ontwerpers gekozen om alle oppervlakken van het zwembad te bekleden met de CLUNY-collectie, geïnspireerd op de typische Bourgondische mineralen, in de afwerking Champagne Sable, die zich kenmerkt door een fijne ruwheid, zonder lichtreflecties en met

San Colombano Suites: Foto 30
buxy---caramel buxy---caramel

Buxy - Caramel

De formaten gebruikt:

  • 50x300 cm
Ontdek de collectie
cluny---champagne cluny---champagne

Cluny - Champagne

De formaten gebruikt:

  • 60x120 cm
Ontdek de collectie
cadore---baita cadore---baita

Cadore - Baita

De formaten gebruikt:

  • 20x180 cm
Ontdek de collectie
San Colombano Suites: Foto 32
E-PLAN
Ontdek andere projecten
download

Waar te koop

pin
Verkooppunten

Andere projecten

CONTATTACI

Volg ons op de sociale media

facebook instagram/cottodeste pinterest/cottodeste youtube/cottodeste linkedin/cottodeste

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt exclusieve aanbiedingen.