SMC CORPORATION OFFICE

Location
Milano
Jaar
2019
Studio
e45 Genuine Italian Design
Photo Credits
Giulio Oldrini

HET PROJECT

  • Location Milano
  • Jaar 2019
  • Studio e45 Genuine Italian Design
  • Photo Credits Giulio Oldrini

Het nieuwe hoofdkantoor van SMC Italia in Brugherio: drie verdiepingen met kantoren, een centrale binnenplaats met een dakraam dat de hele ruimte met daglicht verlicht en tenslotte een nieuw magazijn van in totaal 14.000 vierkante meter. Het project werd toevertrouwd aan het architectenbureau e45 - Genuine Italian Design - dat dynamische en levendige ruimtes met een uitnodigend minimalisme ontwikkelde, die in lijn zijn met de waarden van het Japanse moederbedrijf.

Materialen met koude tinten, zoals zichtbeton en keramische bekleding, worden afgewisseld met houten afwerkingen van de glazen wanden, gestoffeerde meubels en planten die de omgeving in balans brengen en warm en comfortabel maken. Comfort wordt ook gegarandeerd door een grote centrale lichtschacht die de bindende kracht vormt tussen alle elementen en materialen waaruit het project bestaat.

SMC Corporation Office: Foto 26

GEBRUIKTE PRODUCT

De keuze van de zandkleur Oyster uit het kleurenspectrum van de collectie Limestone, in het formaat 90x90, speelt een leidende rol in de receptie en de charmante centrale binnenplaats, maar ook in de showroom en de scholingsruimten. Het gaat hierbij om een oppervlak met delicate kleuren en uitzonderlijke diepte-effecten, hier gekozen in de afwerking Natural, met een lichte coating, die het oppervlak zacht en betoverend maakt. Limestone Oyster komt ook terug in het innovatieve Application Center, gekozen om zijn resistentie en om kleurcontinuïteit te geven aan de vorige ruimtes.

Een andere collectie die in dit project opvalt is Metal, wiens Kerlite platen - in de versie Iron - in de receptie op een 10 meter hoge muur gelegd zijn. Het betreft ultradunne keramische platen in groot formaat, die veelzijdig, gemakkelijk te gebruiken en door de exclusieve glasvezelversterking bovendien ultra-bestendig zijn. De keuze van de collectie Metal geeft de ruimte een onmiskenbaar geraffineerd en eigentijds tintje en zorgt voor een indrukwekkend esthetisch effect.

SMC Corporation Office: Foto 28
limestone---oyster limestone---oyster

LIMESTONE - OYSTER

De formaten gebruikt:

  • 90x90 cm
  • 60x60 cm
Ontdek de collectie
metal---iron metal---iron

METAL - IRON

De formaten gebruikt:

  • 300x100 cm
Ontdek de collectie

Video

Interview with Arch. Bruno  De Rivo
SMC Corporation Office: Foto 31
E-PLAN
Ontdek andere projecten
download

Waar te koop

pin
Verkooppunten

Andere projecten

CONTATTACI

Volg ons op de sociale media

facebook instagram/cottodeste pinterest/cottodeste youtube/cottodeste linkedin/cottodeste

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt exclusieve aanbiedingen.