We blijven innoveren

Kerlite Easy is geselecteerd door de ADI Design Index en zit in de voorselectie voor het felbegeerde “Compasso d’Oro” (gouden kompas) uitgereikt door ADI

Cotto d’Este is sinds jaar en dag voorloper op het gebied van keramische innovatie. Vanaf de creatie van het eerste product van 14 mm tot het product dat een kentering teweegbrengt in de sector: de grote, ultradunne platen van Kerlite. Dankzij de voortdurende technologische research bereikt het merk nu een nieuwe, belangrijke mijlpaal. Kerlite Easy, het eerste droge legsysteem voor keramieken vloeren, zorgt ervoor dat Cotto d’Este deel gaat uitmaken van de editie van 2021 van de ADI Design Index. Ook dit jaar heeft de vereniging ‘Associazione per il Disegno Industriale’ (kortweg ADI) de beste in productie zijnde Italiaanse ontwerpen uitgekozen en de producten geselecteerd die zich onderscheiden door hun innovatie op het gebied van functie en type, van de toegepaste productieprocessen, de gebruikte materialen, de vormgeving en de aandacht voor duurzaamheid. Alleen geselecteerde producten kunnen deelnemen aan de strijd om het Compasso d’Oro van ADI, de meest prestigieuze prijs op het gebied van technologisch en industrieel design in Italië, waarvan de uitreiking plaatsvindt in juni 2022. 

Kerlite Easy beantwoordt perfect aan de behoefte van deze tijd om ruimtes als hernieuwbaar en niet permanent te beschouwen, en ze snel nieuw leven in te kunnen blazen. Het is het eerste gecertificeerde droge legsysteem zonder gebruik van lijm, om ruimtes mee te renoveren zonder de noodzaak tot invasieve sloop- of renovatiewerkzaamheden. De interventietijden en -kosten worden gemiddeld met 30% teruggedrongen en er worden hoogwaardige resultaten met een ongeëvenaarde kwaliteit gegarandeerd. Bovendien wordt dankzij het exclusieve gebruik van de glasvezelversterkte Kerlite-platen een hogere resistentie verkregen dan die van traditionele legsystemen. Om ultraresistente vloeren te verkrijgen zonder dat de bestaande structuur significant wordt verzwaard, volstaat het de geluidsabsorberende Silent-mat onder de te leggen platen aan te brengen en deze af te dichten met een speciale filler die oppervlakken stabiel, onmiddellijk beloopbaar en waterdicht maakt. Bovendien worden de ruimtes bijzonder stil dankzij de gecombineerde werking van de Silent-mat met de Kerlite plus-platen, die samen een dikte van slechts 7 mm bereiken, met een ongeveer 16-voudige vermindering van het contactgeluid overgebracht naar de onderliggende verdiepingen in vergelijking met een normale gelijmde keramieken vloer. 

Deze enorm efficiënte oplossing, die de aandacht van het permanente Designobservatorium heeft getrokken, is niet alleen ontwikkeld voor residentieel gebruik, maar ook voor de detailhandel, horeca en alle ruimtes waarvoor tijdelijke, en weinig invasieve, oplossingen nodig zijn, maar die wel hoogwaardige kwaliteit leveren zowel wat prestaties als uiterlijk betreft.

WELLICHT OOK INTERESSANT

Volg ons op de sociale media

facebook instagram/cottodeste pinterest/cottodeste youtube/cottodeste linkedin/cottodeste

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt exclusieve aanbiedingen.