Een belangrijk patent voor KERLITE EASY, het innovatieve legsysteem van ultradunne platen.

Panariagroup en Cotto d’Este blijken eens te meer pioniers van innovatie en duurzaamheid door een patent te bemachtigen dat de capaciteit van de Groep erkent om waardevolle oplossingen te ontwikkelen die lang meegaan

 

Na de prestigieuze erkenning waardoor Kerlite Easy deel is gaan uitmaken van de editie van 2021 van de ADI Design Index, heeft het droge legsysteem van grote platen nu een nieuwe uitermate belangrijke mijlpaal bereikt.

 

Het Italiaanse octrooi- en merkenbureau heeft de uitvinding van KERLITE EASY© bekroond als eerste droge legsysteem dat gecertificeerd is voor alle soorten vloeren gerealiseerd met ultradunne, met glasvezel versterkte, producten. Het innoverende van de oplossing bestaat erin een transversale en innoverende methode voor de plaatsing van porceleingresvloeren te hebben gevonden en geïndustrialiseerd, waarbij het gebruik van chemicaliën en/of lijm als bevestigingselementen op de vloer wordt vermeden, terwijl tegelijkertijd de zorg voor het milieu en de doeltreffendheid van de plaatsing van het product worden aangetoond, dankzij het gebruik van de SILENT-mat en de FILLER-kit die een maximale bestendigheid en stabiliteit van de oppervlakken garanderen.

 

De ware innovatie komt met name tot uiting in het gebruik van een nieuw systeem dat de tijd voor de installatie en/of de toekomstige verwijdering van het product drastisch vermindert met het oog op het hergebruik van de kerliteplaten, waardoor de aankoopinvestering wordt geoptimaliseerd.

Met KERLITE EASY© kunnen ruimten worden betegeld en gerenoveerd zonder vloeren te slopen, aangezien hij op bestaande oppervlakken kan worden gelegd, wat het een unieke plaatsingsmethode maakt. Maar KERLITE EASY© is met name zo uniek omdat het kan worden gelegd zonder lijm, waardoor er geen chemische producten hoeven worden gebruikt en uitsluitend ultradunne platen worden gebruikt met een minimumdikte van slechts 5,5 mm, verstevigd met glasvezel, wat ze bestendiger maakt dan welk traditioneel legsysteem dan ook.

modal cersaie

Volg ons op de sociale media

facebook instagram/cottodeste pinterest/cottodeste youtube/cottodeste linkedin/cottodeste

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt exclusieve aanbiedingen.