Bosco Verticale, één van de 50 meest iconische wolkenkrabbers van de laatste 50 jaar. En de buitenkant is draagt de handtekening van Cotto d'Este.

Nieuwe onderscheiding van de "Council on Tall Buildings and Urban Habitat", een non-profit organisatie op het gebied van duurzaam stadsontwerp, die al in 2015 de groene torens van Porta Nuova heeft aangewezen als het mooiste gebouw ter wereld. Ontworpen door Boeri Studio (Stefano Boeri, Gianandrea Barreca, Giovanni La Varra), werd het gebouw met keramische oppervlakken van de Panariagroup verwezenlijkt.

In de lijst van wolkenkrabbers die de afgelopen 50 jaar het symbool van de stad zijn geweest, steekt Bosco Verticale uit. Bosco Verticale werd in 2014 in Milaan gebouwd en is de hoofdrolspeler van een van de meest radicale stadsvernieuwingsprojecten in de stad. De wolkenkrabber, ontworpen en ontwikkeld door Boeri Studio (Stefano Boeri, Gianandrea Barreca, Giovanni La Varra), gebouwd en beheerd door Coima, bestaat uit twee torens van 110 en 76 meter hoog, waarvan de gevels plaats bieden aan 711 bomen, 5 duizend grote heesters en 15 duizend vaste en hangende planten tot een oppervlakte gelijkwaardig aan twee hectare bos.

Bosco Verticale is een van de hoogste gebouwen die het meest hebben bijgedragen aan de waarde van het gebied en de stedelijke gemeenschap. Sinds zijn verwezenlijking is het een model voor alle later ontworpen gebouwen, die het plantenelement geïntegreerd zien in hun eigen architecturale lichaam.  

Bosco Verticale is een vernieuwend en experimenteel project, een uitdaging die Cotto d'Este, samen met Panariagroup, al vanaf het begin van het project heeft weten te interpreteren door zich bezig te houden met de externe wanden. De geventileerde gevel is verwezenlijkt met op maat gemaakte tegels van porseleingres van 14 mm dikte, die het resultaat zijn van een unieke productietechnologie: 3 keer geperst en meer dan 90 minuten gebakken op een temperatuur van 1230 °C waardoor het product superieure eigenschappen, technische prestaties en esthetiek heeft. Het keramische materiaal maakt dus integraal deel uit van de esthetische uitstraling van het gebouw dankzij de nauwe relatie met zijn levende ziel: de vegetatie.

WELLICHT OOK INTERESSANT

Volg ons op de sociale media

facebook instagram/cottodeste pinterest/cottodeste youtube/cottodeste linkedin/cottodeste

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt exclusieve aanbiedingen.