Cotto d’Este maakt de winnaars van het project “KERLIGHT – Ontwerp jouw licht met Kerlite-” bekend

Het initiatief “KERLIGHT – Ontwerp jouw licht met Kerlite” (KERLIGHT – Progetta la tua luce con Kerlite) werd in april 2017 door Cotto d’Este in samenwerking met Aldabra gelanceerd als vervolg op het partnerschap dat de twee bedrijven al eerder gezamenlijk zag werken op de beurzen van Salone del Mobile van Milaan en Euroshop van Düsseldorf. 

Een aantal architectenbureaus werd gevraagd om een nieuwe armatuur te ontwerpen door gebruik te maken van de high-efficiency en laag milieu-impact LED technologie van Aldabra en het ultradunne keramisch materiaal van Cotto d’Este. 

De prijsuitreiking en de bekendmaking van de winnaar vonden plaats op 20 maart binnen de stand van Aldabra (Hal 3.0 – Stand A81) tijdens de beurs Light + Building (Frankfurt, 18-23 maart 2018). Na een zorgvuldige evaluatie van de voorgestelde ontwerpen, werd het winnende ontwerp van de eerste editie bekendgemaakt. Het ging om de creatie “Tree-Angle”, door het bureau 967ARCH. Met dit ontwerp werden de kwaliteit van Kerlite - in de voor de gelegenheid uitgekozen natuurlijke afwerking van Argerot Layé - en de exclusieve functionaliteit en technologie van het merk Aldabra met elkaar gecombineerd en naar een hoger niveau gebracht. Het winnende bureau ontvangt een symbolische prijs van Cotto D’Este, terwijl het winnende ontwerp een plek zal krijgen in de nieuwe collectie Aldabra. 

Tree-Angle gebruikt een LED systeem met een lamplichaam van nanopolymeerhars, ingesloten tussen twee platen van Kerlite - 600 mm hoog en 300 en 180 mm breed- die met elkaar een rechte hoek vormen waarin de lichtbron is gemonteerd. Het is een lichte, zachte, weinig opdringerige verlichting die uiterst bestendig is tegen weersomstandigheden dankzij de robuuste harsbehandeling van het verlichtingssysteem. Eigenschap die we ook in de Kerlite bekleding terugzien en die deze perfect maakt voor welke architectonische toepassing dan ook, en zelfs outdoor. 

Naast de winnaar, gaven de twee merken ook een Speciale Vermelding aan het ontwerp “K - 2EK TRACK” gepresenteerd door Arturo Montanelli – Studio AR.DE.A, beoordeeld aan de hand van zijn bijzonder design en technische en esthetische kenmerken. 

Beide ontwerpen zijn gedurende de Fuorisalone 2018 van 16 t/m 22 april, in de showroom van Cotto d’Este in Via Quintino Sella 5 tentoongesteld.

Cotto d’Este maakt de winnaars van het project “KERLIGHT – Ontwerp jouw licht met Kerlite-” bekend: Foto 1
Cotto d’Este maakt de winnaars van het project “KERLIGHT – Ontwerp jouw licht met Kerlite-” bekend: Foto 2
Cotto d’Este maakt de winnaars van het project “KERLIGHT – Ontwerp jouw licht met Kerlite-” bekend: Foto 3
Cotto d’Este maakt de winnaars van het project “KERLIGHT – Ontwerp jouw licht met Kerlite-” bekend: Foto 4
Cotto d’Este maakt de winnaars van het project “KERLIGHT – Ontwerp jouw licht met Kerlite-” bekend: Foto 5
Cotto d’Este maakt de winnaars van het project “KERLIGHT – Ontwerp jouw licht met Kerlite-” bekend: Foto 6
Cotto d’Este maakt de winnaars van het project “KERLIGHT – Ontwerp jouw licht met Kerlite-” bekend: Foto 7
Cotto d’Este maakt de winnaars van het project “KERLIGHT – Ontwerp jouw licht met Kerlite-” bekend: Foto 8
Cotto d’Este maakt de winnaars van het project “KERLIGHT – Ontwerp jouw licht met Kerlite-” bekend: Foto 9
Cotto d’Este maakt de winnaars van het project “KERLIGHT – Ontwerp jouw licht met Kerlite-” bekend: Foto 10
modal cersaie

Volg ons op de sociale media

facebook instagram/cottodeste pinterest/cottodeste youtube/cottodeste linkedin/cottodeste

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt exclusieve aanbiedingen.