The Secret Garden

Cotto d’Este neemt deel aan de Milano Design Week en viert de schoonheid, exclusiviteit, charme en veelzijdigheid van haar collecties.

Cotto d’Este, hoogwaardig merk van de Panariagroup die al sinds de oprichting de weg heeft vrijgemaakt voor innovatie binnen de keramieksector, neemt deel aan de Milano Design Week (17-23 april ’23) en viert de schoonheid, exclusiviteit, charme en veelzijdigheid van haar collecties. De Milanese designweek zal de ouverture zijn van een reeks activiteiten die zichtbaarheid geven aan de bijzonderheden en excellenties van dit merk dat al 30 jaar compromisloze kwaliteit produceert en innovatie garandeert.

Voor deze gelegenheid wordt de showroom aan de Via Quintino Sella 5, vlak bij het schitterende plein de Piazza Castello omgetoverd tot The Secret Garden: een idyllische, imaginaire plek, de broedplaats waar nieuwe concepten van design worden bedacht. Stijlvolle keramische scupturen en decoratieve wanden geïnspireerd op de natuur nodigen het publiek uit in een geheime tuin bestaande uit van materie, architectuur en creativiteit. Een metafoor van de ontwerpmogelijkheden aangeboden door de oppervlakken en bekledingen van Cotto d’Este en een hommage aan de natuur die altijd al inspiratiebron en aandachtspunt van dit merk is. 

The Secret Garden is een gelegenheid om vooral twee collecties van buitengewone schoonheid onder de aandacht te brengen: Pura, hommage aan balans en natuurlijkheid, en Wonderwall, een van de meest eclectische series van dit merk. 

Dit getuigt van de capaciteit van het merk om met excellentie het allerbeste Made in Italy te interpreteren, The Secret Garden is ook de gelegenhied om het 30-jarig bestaan van het merk te vieren en daarmee de innovaties die de evolutie van de keramische sector hebben getekend op internationaal niveau. Zo ook de ultradunne platen: maximale expressie van technologie, schoonheid en duurzaamheid. Door de traditionele dikte met 2/3 te verminderen, besparen ze energie, grondstoffen, waterverbruik en verminderen ze de impact op transport. Deze ultradunne platen zijn momenteel het eerste 100% CO2-neutrale keramische oppervlak.

En dat niet alleen, met de ultradunne platen kan het revolutionaire -gepatenteerde- legsysteem Kerlite Easy worden gebruikt, waarmee de platen droog kunnen worden geplaatst en slooppuin van de onderliggende vloeren kan worden vermeden en kunnen ze bij een verhuizing worden hergebruikt. Ze zijn ontworpen met het oog op absolute circulaire economie.

Om de prominente rol die het merk heeft gespeeld in de geschiedenis van de Italiaanse architectuur en binnenhuisarchitectuur nog eens extra te onderstrepen, zal Cotto d’Este ook aanwezig binnen het programma van de Solferino Design Week met een project van Corriere della Sera, Living e Abitare en dat plaatsvindt in het historische hoofdkantoor van de Corriere della Sera aan de Via Solferino, voor het eerst geopend voor publiek. Met een ontwerp van het bureau Migliore e Servetto viert Corriere della Sera de tijd en de evolutie in gewoonten, stijl en smaak. Een perfecte context voor Cotto d’Este die in de loop van haar eerste 30 jaar de evolutie van het keramische materiaal en haar toepassingen in steeds duurzamere en innovatieve architectuur heeft weten te leiden.

Volg ons op de sociale media

facebook instagram/cottodeste pinterest/cottodeste youtube/cottodeste linkedin/cottodeste

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt exclusieve aanbiedingen.