FASTWEB HEADQUARTERS

Location
MILANO - ITALY
Jaar
2018
Studio
Studio ACPV, Antonio Citterio, Patricia Viel
Photo Credits
Leo Torri

HET PROJECT

  • Location MILANO - ITALY
  • Jaar 2018
  • Studio Studio ACPV, Antonio Citterio, Patricia Viel
  • Photo Credits Leo Torri

Het architectenbureau ACPV, Antonio Citterio en Patricia Viel ontwerpt het nieuwe Fastweb Headquarter, dat hoofdrolspeler is van het ambitieuze project Symbiosis, het nieuwe business district, dat gekenmerkt wordt door indrukwekkende bouwwerken en maximale ecologische duurzaamheid van de gebouwen. Symbiosis rijst op tussen Corso Lodi en Via Ripamonti, op een steenworp afstand van Fondazione Prada, en belichaamt een revolutionair en indrukwekkend renovatieproject voor een gebied van 100.000 vierkante meter.

Symbiosis is een stadsvernieuwingsproject dat staat voor innovatie en energie-efficiëntie. Het masterplan geeft opnieuw vorm aan een fragment van Milaan en biedt daarmee aan de stad en haar inwoners een openbare ruimte met veel leefbaarheid en de hoogste kwaliteit. Naast de architectonische details, komt ook de aard van het stedelijke project tot uiting door vloeiende, continue en goed geïntegreerde elementen van gebouwen en openbare ruimten. Evenals andere gebouwen in het zakelijke district, versterkt het Fastweb-project de verbindingen tussen werk en stad, tussen de rol van een groot bedrijf en de vitaliteit die het aan de gemeenschap in de omgeving kan geven.

Fastweb Headquarters: Foto 16

GEBRUIKTE PRODUCT

Men heeft gekozen voor de oppervlakken van Cotto d'Este om de geventileerde gevels van het nieuwe Fastweb Headquarter te bekleden, waarvoor men gebruik heeft gemaakt van Argerot uit de collectie CLUNY Kerlite3Plus met een dikte van 3,5 mm. De Cluny collectie biedt het intens minerale oppervlak, dat kenmerkend is voor Pietra di Borgogna. Door een mat en voelbaar oppervlak, heeft Cluny Argerot een licht coatingeffect, hetgeen het zacht en omhullend maakt.

De samenwerking met Citterio-Viel - die ook aan andere prestigieuze projecten werkt, waaronder de bouw van de luchthaven van Doha in 2015 - bevestigt nogmaals de capaciteit van Cotto d'Este om oplossingen te bieden ten dienste van de architectuur, dankzij een product van uitstekende kwaliteit, technologisch en esthetisch vooruitstrevend en met een assortiment van formaten en diktes, die instaan voor een unieke keuze.

De nadruk op de eco-duurzaamheid van het Symbiosis project biedt tevens de kans om nog een ander Plus van Kerlite te onderstrepen. Dankzij het lagere gebruik van grondstoffen, een lager water- en energieverbruik en een lagere CO2-uitstoot vormt Kerlite een keramische oplossing met een lage milieubelasting.

Fastweb Headquarters: Foto 18
cluny---argerot cluny---argerot

CLUNY - ARGEROT

De formaten gebruikt:

  • 100x300 cm
Ontdek de collectie
Fastweb Headquarters: Foto 20
CERAMIC ARCHITECTURE 2020
Bekijk de publicatie gewijd aan het project
download
Fastweb Headquarters: Foto 21
E-PLAN
Ontdek andere projecten
download

Waar te koop

pin
Verkooppunten

Andere projecten

modal cersaie
CONTATTACI

Volg ons op de sociale media

facebook instagram/cottodeste pinterest/cottodeste youtube/cottodeste linkedin/cottodeste

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt exclusieve aanbiedingen.