HOTEL LE CHEVALIER BLEU

Location
Monpazier - France
Jaar
2023
Studio
ERA - Enrico Realacci Architectures
Photo Credits
Enrico Realacci Architectures | Roberto Pastrovicchio

HET PROJECT

  • Location Monpazier - France
  • Jaar 2023
  • Studio ERA - Enrico Realacci Architectures
  • Photo Credits Enrico Realacci Architectures | Roberto Pastrovicchio

De bastide van Monpazier is een authentiek pareltje van middeleeuwse architectuur: het werd in 1284 gesticht in opdracht van Edward I, koning van Engeland, en zijn oorspronkelijke uiterlijk en afmetingen zijn vrijwel onaangetast gebleven. In het hart van dit dorpje in de Dordogne is een vijfsterrenboetiekhotel gerealiseerd in een monumentaal pand door de architectenstudio ERA. Het doel van de renovatie- en herstelwerkzaamheden - onder het toeziend oog van de Bâtiments de France - was om de gelaagde sporen van acht eeuwen geschiedenis aan het licht te brengen: van adellijk paleis naar herenhuis, naar de nieuwe functie van een hotel waar het heden in harmonie is met het verleden, zowel in de gemeenschappelijke ruimtes als in de kamers.

Hotel Le Chevalier Bleu: Foto 21

GEBRUIKTE PRODUCT

Om de ziel en natuurlijke elegantie van het gebouw te herstellen, kozen de architecten van Studio ERA voor twee verschillende collecties Cotto d'Este, die zowel voor de wandbekleding in de gemeenschappelijke ruimtes als in de kamers werden gebruikt. Vooral in de buitenruimtes van de binnenplaats wordt Limestone in de kleur Oyster gebruikt: grote platen van 90x90 cm met een dikte van 20 mm die het steeneffect reproduceren dankzij afgietsels die rechtstreeks van natuursteen zijn genomen en een ruw oppervlak hebben door de gevlamde afwerking, wat de collectie perfect maakt voor buiten. Om continuïteit tussen buiten en binnen te creëren, is Oyster Limestone ook gebruikt voor de oppervlakken van het spagedeelte, de binnenkant van het zwembad en de vloeren van de badkamers in de slaapkamers: in dit geval zijn de platen 14 mm dik en 90x90 cm groot in de afwerking Natural, die een mat oppervlak heeft met een licht patina-effect dat het zacht en omhullend maakt.

De collectie Vanity in de kleur Bianco Statuario met glansafwerking, speelt de hoofdrol in de bar van het hotel, in de baden van de spa en in de badruimten van de hotelkamers. Er is voor dit materiaal gekozen omdat het de esthetiek van de meest elegante en minimale marmersoorten kan sublimeren met subtiele patronen, lichte adering en subtiel clair-obscur. Vooral in het bargedeelte zorgt het glanzende effect van de balie- en wandplaten voor een heldere accentuering, waardoor een spel van contrasten ontstaat met de andere materialen in de ruimte. Bovendien maken zowel kalksteen in de 14 mm versie als Vanity deel uit van de PROTECT®-lijn: antibacteriële vloer- en wandbekleding met zeer hoge prestaties, voor een gezonde, veilige en beschermde omgeving om in alle rust en ontspanning van uw verblijf te genieten.

Hotel Le Chevalier Bleu: Foto 23
limestone-oyster limestone-oyster

LIMESTONE OYSTER

De formaten gebruikt:

  • 90x90 cm
Ontdek de collectie
vanity-bianco-statuario vanity-bianco-statuario

VANITY BIANCO STATUARIO

De formaten gebruikt:

  • 120x260 cm
Ontdek de collectie

Waar te koop

pin
Verkooppunten

Andere projecten

CONTATTACI

Volg ons op de sociale media

facebook instagram/cottodeste pinterest/cottodeste youtube/cottodeste linkedin/cottodeste

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt exclusieve aanbiedingen.