NIEUW KERAMISCH CENTRUM IN SASSUOLO

Location
Sassuolo (MO)
Jaar
2022
Studio
Faggioli Architetti
Photo Credits
Alessandro Fiocchi

HET PROJECT

  • Location Sassuolo (MO)
  • Jaar 2022
  • Studio Faggioli Architetti
  • Photo Credits Alessandro Fiocchi

Het Centro Ceramico di Sassuolo vestigt zich in het hart van het gelijknamige district door het openen van een nieuw gebouw in de Via Valle d'Aosta. Hiermee verdubbelt het centro zijn vestigingen en krijgt het meer ruimte voor de ontwikkeling van onderzoek en plannen die sinds 1976, het jaar waarin het centrum werd opgericht, op de toekomst zijn gericht.

De taken die het moet uitvoeren zijn van fundamenteel belang en houden verband met de algemene duurzaamheid van een belangrijke productiesector, hun groei en hun concurrentievermogen in een markt met steeds meer mondiale uitdagingen. De functies die het verwelkomt zijn bedoeld om de vruchtbare samenwerking te versterken die tot stand is gekomen tussen de bedrijven van het Keramisch District, het grondgebied en de wereld van de universiteit, waar al vanaf het begin is samengewerkt op het gebied van toegepast onderzoek, tests, certificering en adviesdiensten op het gebied van duurzaamheid van materialen, die nog centraler zijn geworden dankzij de oproepen van PNRR. Maar ze omvatten ook gespecialiseerde opleidingsactiviteiten en steun voor de ontwikkeling van sectorale, nationale en internationale regelgeving.

Nieuw keramisch centrum in Sassuolo: Foto 10

GEBRUIKTE PRODUCT

Het nieuwe centrum, ontworpen door het architectenbureau van Giulio Faggioli (Faggioli Architetti uit Bologna), werd ontworpen om nieuwe en uitgebreide ruimtes te creëren in een modern gebouw met een sterke en herkenbare persoonlijkheid.

Het ligt op een onregelmatig gevormd terrein, waarin het ontwerp een gebouw integreert met een compacte buitenkant die drie niveaus boven de grond uitsteekt en verbonden is met een trap en een lift in het hart van het gebouw. De binnenruimtes, in totaal 1.200 vierkante meter, zijn ontworpen volgens maximale functionaliteit, bijna gelijk verdeeld over werkplaatsen en kantoren.

Keramische producten creëren functionele, duurzame en esthetisch aantrekkelijke oppervlakken. Binnen zijn de vloeren en een deel van de wanden van het trappenhuis betegeld met de Cotto d'Este-collecties - Blend Stone, in Deep- en Clear-kleuren, en de ultradunne Kerlite Wonderwall-platen, gekozen met Jungle-decor).

Nieuw keramisch centrum in Sassuolo: Foto 12
blend-stone blend-stone

BLEND STONE

De formaten gebruikt:

  • 60x60 cm
  • 90x90 cm
  • 60x120 cm
  • 120x120 cm
  • 90x180 cm
Ontdek de collectie
wonderwall wonderwall

WONDERWALL

De formaten gebruikt:

  • 100x300 cm
Ontdek de collectie

Waar te koop

pin
Verkooppunten

Andere projecten

CONTATTACI

Volg ons op de sociale media

facebook instagram/cottodeste pinterest/cottodeste youtube/cottodeste linkedin/cottodeste

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt exclusieve aanbiedingen.