PASTICCERIA DA MOTTA

Location
Monza
Jaar
2024
Studio
Arch. Alberto Fraterrigo Garofalo - GAM ASSOCIATI
Photo Credits
Andrea Santese

HET PROJECT

  • Location Monza
  • Jaar 2024
  • Studio Arch. Alberto Fraterrigo Garofalo - GAM ASSOCIATI
  • Photo Credits Andrea Santese

Pasticceria Da Motta ligt net buiten het historisch centrum van Monza in 1934. Sinds de oprichting staat het synoniem voor ambacht en kwaliteit. Daar moet u niet alleen zijn voor de zoetigheden, maar ook voor de lunch, een tussendoortje of een kopje koffie.

De winkel, ontworpen door architect Alberto Frateriggo Garofalo, wordt gekenmerkt door de gebogen en zachte lijnen. De luxe materialen en het lichtspel vangen de aandacht en zorgen voor een elegante en uitnodigende atmosfeer.

Cotto d’Este draagt bij aan het project met de collectie groot formaat keramische platen Kerlite 6 plus Pietra D’Iseo (6,5 mm) in de kleur Ceppo, van het type steen typisch voor Lombardije waar de collectie op is geïnspireerd.

Pietra D’Iseo is gebruikt voor de toonbank, het focuspunt van de winkel, als bekleding van de wanden en de vloer van een deel van de ruimte. Het is ingericht volgens de regels van de kunst zodat het oog naar de uitgestalde zoetigheden en specialiteiten van de banketbakkerij worden getrokken.

Pasticceria Da Motta: Foto 8

GEBRUIKTE PRODUCT

Het eindresultaat is opvallend verrassend. Dankzij het gebruik van de dunne platen, is de toonbank als een groot element dat opvalt in de banketbakkerij, met bijna een monolitisch effect. Het oppervlak van deze steen, met zijn onregelmatige patroon en ton-sur-ton grijstinten, zorgt voor dat bijna elke ruimte een eigen en tegelijkertijd voorkomend karakter krijgt.

Buiten de buitengewone esthetische kwaliteit van de materialen zorgt de keuze voor de grote, dunne keramische platen ook voor extreme flexibiliteit in het gebruik en de toepassing binnen en buiten in zeer kenmerkende ruimtes of als bekleding van een meubel, zoals de toonbank van de banketbakkerij.

Net zo belangrijk en ontontbeerlijk, voor een ruimte met veel verkeer, is de kwaliteit in termen van duurzaamheid, gemak van onderhoud en vooral hygiëne en weerstand tegen bacteriën. De Pietra D’Iseo-collectie hoort bij de PROTECT®-lijn. Dit is een exclusieve lijn van oppervlakken van porseleinig steengoed dat gekenmerkt wordt door een echt antibacterieel schild van zilverionen die tot 99,9% van de bacteriën op oppervlakken doodt.

Ten slotte worden er voor de dunne Kerlite-platen, dankzij de geringe dikte, minder grondstoffen, water en energie gebruikt en veroorzaken zij dus minder Co2-uitstoot en passen uitstekend in THINk ZERO-projecten.

Pasticceria Da Motta: Foto 10
pietra-d'iseo pietra-d'iseo

PIETRA D'ISEO

De formaten gebruikt:

  • 120x260 cm
Ontdek de collectie

Waar te koop

pin
Verkooppunten

Andere projecten

Volg ons op de sociale media

facebook instagram/cottodeste pinterest/cottodeste youtube/cottodeste linkedin/cottodeste

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt exclusieve aanbiedingen.