PIRELLI OFFICES

Het project

  • Location Milano - Italy
  • Date 2007
  • Studio Gregotti Associati International

Vanwege wettelijke beperkingen moest men bij het ontwerp van het nieuwe kantoorgebouw van Pirelli de hoogte, gebruiksbestemming en het gebied van het bestaande industriële gebouw aanhouden. Het moest dus een “vervangende bouw” zijn, bestaande uit de sloop en wederopbouw van de bestaande afmetingen van het eerdere gebouw met als uitgangspunt een verbetering van de architecturale kwaliteit binnen het kader van de morfologie van de historische bouwstructuur.

De programma- en de architecturale keuzes voor het herstel en de transformatie van het hele Pirelli-blok en de gebouwen erin moesten daarom de productieve continuïteit onderstrepen van het gebied in de twintigste eeuw.

Pirelli Offices: Photo 1

Gebruikte product

De gevels van het gebouw zijn bedekt met donkergrijze PIRELLI STONE gres porcellanato tegels (formaat 74,3x99,3x1,4 cm), een product dat Cotto d’Este heeft ontwikkeld voor de harmonisering van het nieuwe gebouw met de bestaande bebouwing in het Pirelli-blok.
Pirelli Offices: Photo 3
pirelli-stone---grigio pirelli-stone---grigio

PIRELLI STONE - GRIGIO

De formaten gebruikt:

  • 74x99 cm

Andere projecten

}

Volg ons op de sociale media

facebook twitter/cottodeste instagram/cottodeste pinterest/cottodeste youtube/cottodeste linkedin/cottodeste

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Wij informeren u dat op deze site "technische cookies" worden gebruikt om de navigatie te optimaliseren, maar ook "analysecookies" om statistieken te verwerken en "cookies van derden".U kunt meer informatie krijgen en het gebruik van alle of slechts enkele cookies blokkeren door het uitgebreide privacybeleid te bekijken.
Als u doorgaat met het surfen op deze site, is het impliciet dat u uw toestemming geeft voor het gebruik van deze cookies