PRIVATE WONING MATERA

Location
Matera - Italy
Jaar
2019
Studio
LOMO Architecture
Photo Credits
Pierangelo Laterza

HET PROJECT

  • Location Matera - Italy
  • Jaar 2019
  • Studio LOMO Architecture
  • Photo Credits Pierangelo Laterza

Matera, de stad van de Sassi, vormt het decor voor één van de laatste restauratieprojecten van LOMO Architecture. De architecten gebruiken een architectonische stijl, gemaakt van strakke lijnen en eigentijdse materialen voor een resultaat met een grote esthetische impact waarbij de balans tussen vormen en kleuren de elegantie van de ruimtes verbetert.

Men heeft gekozen voor Cotto d'Este om de oppervlakken van de twee badkamers in dit moderne appartement te bekleden: één in het woongedeelte en de andere in het slaapgedeelte.

Private woning Matera: Foto 18

GEBRUIKTE PRODUCT

In het woongedeelte is de badkamer bekleed met grote keramische tegels in de afmeting 100x100 cm, uit de collectie Kerlite 5 Plus EXEDRA in de afwerking Calacatta Silk. Dankzij het gebruik van een innovatieve straaltechnologie voor het glazuren worden de aderen van het marmer met grote precisie weergegeven, met een driedimensionaliteit die een enorme visuele diepte overbrengt.

Voor horizontale oppervlakken heeft LOMO Architecture gekozen voor de kleur Avorio in de afmeting 100x100 cm uit de collectie Kerlite 5Plus MATERICA. Ondanks de zachte schaduwwerking als gevolg van de onregelmatigheden door de handmatige spatelbewerking, werkt het oppervlak van Materica als een monochromatische achtergrond, waarbij de rigoureuze aanpak van de ruimte een zeer persoonlijke indruk achterlaat.

Als we naar het slaapgedeelte kijken, dan is er een belangrijke rol in de keuze voor de wanden van de badkamer weggelegd voor Kerlite WONDERWALL. Venice is de textuur die het architectenburo heeft gebruikt om douchewanden te bekleden, waardoor er een aangename eenvoud ontstaat: kleine delen van de wanden vormen het decor voor dieptewerking, zonder enige bouwkundige tussenkomst, voor het creëren van nieuwe wanden, nissen of bogen, als speels effect om muren een hoofdrol te geven tussen kleur en grafisch ontwerp.

Blustyle by Cotto d'Este onderschrijft de vloeroppervlakken van het woongedeelte met de Living Stones-collectie in de afmeting 90x90 cm, in de variant Stone Beach, in de kleur zonsondergang en door fijne nerven die kenmerkend zijn voor de kalksteen Chamesson.

Private woning Matera: Foto 20
exedra---calacatta exedra---calacatta

EXEDRA - CALACATTA

De formaten gebruikt:

  • 100x100 cm
exedra exedra

EXEDRA

De formaten gebruikt:

  • 100x100 cm
wonderwall---venice wonderwall---venice

WONDERWALL - VENICE

De formaten gebruikt:

  • 100x300 cm
Ontdek de collectie
materica---avorio materica---avorio

MATERICA - AVORIO

De formaten gebruikt:

  • 100x100 cm
Ontdek de collectie

Waar te koop

pin
Verkooppunten

Andere projecten

CONTATTACI

Volg ons op de sociale media

facebook instagram/cottodeste pinterest/cottodeste youtube/cottodeste linkedin/cottodeste

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt exclusieve aanbiedingen.