RESIDENTIAL BUILDINGS WROCLAW

Location
Wroclaw (Breslavia)
Jaar
2018
Studio
Maćków Pracownia Projektowa
Photo Credits
Tomek Sarna

HET PROJECT

  • Location Wroclaw (Breslavia)
  • Jaar 2018
  • Studio Maćków Pracownia Projektowa
  • Photo Credits Tomek Sarna

Een functioneel en modern wooncomplex in het stadje Wroclaw, oftewel Breslavia, in Polen. De oppervlakte van maar liefst 25.000 vierkante meter heeft geleid tot de ontwikkeling van 341 appartementen, variërend van 22 tot 118 vierkante meter. Het architectonische ontwerp van de hele structuur werd toevertrouwd aan het architectenbureau Maćków Pracownia Projektowa, dat een ruime, futuristische en ultramoderne residentie in de bloeiende Poolse stad heeft bedacht en verwezenlijkt.

Residential Buildings Wroclaw: Foto 12

GEBRUIKTE PRODUCT

De architecten hebben voor de gevel, de lobby en de verhogingen van het hele gebouw voor enkele collecties van Cotto d’Este gekozen. Voor de bekleding van de gevel viel de keuze op de collectie Forest in Kerlite 5plus in kleur Noce, met planken van groot formaat van 100x300 cm, waardoor een effectvol esthetisch contrast ontstaat tussen de traditionele warmte van hout en het moderne karakter van het wooncomplex. De dikte van 5,5 mm stelt het oppervlak in staat om details van opmerkelijk realisme te reproduceren, zoals de verschillen in ruwheid en reliëf die typisch zijn voor de vezels van verouderd en handgemaakt hout.

Dezelfde collectie werd ook gebruikt voor de tussenliggende verhogingen van de structuur, terwijl de lobby zich onderscheidt door de compacte en lichtgevende Kerlite-bekleding van de collectie Cement Project in de versie Color-20 Cem, ook deze in een formaat van 100x300 en een dikte van 5,5mm, die de effecten van cement met extreme esthetische en zintuiglijke precisie weerkaatst. Vooral de variant Cem doet denken aan met hand gespatelde betonvloeren en valt op door de oneindige grijstinten en de fascinerende glanzende/matte reflectie die, tegen het licht gehouden, een geraffineerde en unieke dimensie geeft aan de betreffende achtergrond.

Residential Buildings Wroclaw: Foto 14
cement-project---cem20 cement-project---cem20

CEMENT PROJECT - CEM20

De formaten gebruikt:

  • 100x300 cm
Ontdek de collectie
forest---noce forest---noce

FOREST - NOCE

De formaten gebruikt:

  • 100x300 cm

Waar te koop

pin
Verkooppunten

Andere projecten

CONTATTACI

Volg ons op de sociale media

facebook instagram/cottodeste pinterest/cottodeste youtube/cottodeste linkedin/cottodeste

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt exclusieve aanbiedingen.