THE SPACE OF STONE AND LOTOUS

Location
Shanghai - Cina
Jaar
2020
Studio
MINAX Architects

HET PROJECT

  • Location Shanghai - Cina
  • Jaar 2020
  • Studio MINAX Architects

Het nieuwe project van het architectenbureau Minax uit Shanghai combineert elementen uit de oosterse cultuur met hoogwaardige materialen van Cotto d’Este in Kerlite. Een tentoonstellingsruimte met een theesalon: een ruimte die ontworpen werd met een doordacht gebruik van oppervlakken, licht en schaduwen, die in staat zijn de architectuur te modelleren en scènes met een opvallend karakter te creëren.

Het project werd geïnspireerd door de term “zhai”, die de studiezalen van de Chinese letterkundigen aanduidt en, volgens de traditie, elementen van meditatie en introspectie oproept. Het doel was een functionele ruimte te scheppen, verrijkt met symbolen uit de traditionele cultuur, zoals steen en lotus, om aan de hand van de materialen een immersieve en volledig unieke ervaring op te bouwen.

The Space of Stone and Lotous: Foto 11

GEBRUIKTE PRODUCT

Voor het project werden de dunne Kerliteplaten van Cotto d’Este gebruikt: de hoogste uitdrukking van schoonheid en technologie. In het project werden verschillende collecties geïntegreerd; deze brengen het materische, esthetische en functionele potentieel van een exclusieve en waardevolle lijn volledig tot uitdrukking.

Kopstuk van de hele ruimte: Vanity, in formaat 2600x1200 mm en in de kleur Dark Brown. Deze collectie staat bekend voor het sublimeren van de schoonheid van de meest stijlvolle en minimalistische marmers. Ze werd ook gekozen voor de kolommen in het midden van de ruimte en voor het tafelblad in het theesalon.

De tentoonstellingsruimte is verfraaid met een siervijver met lotusbloem. Aangelegd met tegels van de reeds vermelde collectie - hier in de kleur Bianco Statuario - en met tegels van de collectie Pietra D’Iseo in formaat 2600x1200 mm, projecteert de vijver kleine schaduwen in een bewegend spel van vormen. De wanden, bekleed met tegels van de collectie Cement Project die een wisselende weerschijn hebben, scheppen samen met de verlichting beweging in de ruimte.

Vanuit de drie ronde ramen van de open ruimte kunt u de blauweregen zien die zich over de hele tuin verspreid heeft en een mooi uitzicht biedt vanuit het theesalon dat bekleed werd met tegels van de collectie Exedra - in de kleur Travertino en in het formaat 3000x1000 mm - waarvan de marmeraders weergegeven worden met een driedimensionaliteit die een extreme visuele diepte overbrengt. Voor de vierkante en rechthoekige treden op de vloer werd er gekozen voor de collectie Forest, in de variant Cembro en in het formaat 3000x1000 mm; deze werd ook gekozen voor de wanddecoratie, maar dan in de kleur Noce, die de verschillen in ruwheid in reliëf van verouderd en met de hand geschaafd hout kan weergeven.

The Space of Stone and Lotous: Foto 13
kerlite-vanity---bianco-statuario-dark-brown kerlite-vanity---bianco-statuario-dark-brown

KERLITE VANITY - BIANCO STATUARIO DARK BROWN

De formaten gebruikt:

  • 120x260 cm
Ontdek de collectie
kerlite-pietra-d'iseo---ceppo kerlite-pietra-d'iseo---ceppo

KERLITE PIETRA D'ISEO - CEPPO

De formaten gebruikt:

  • 120x260 cm
Ontdek de collectie
kerlite-cement-project---color10-color20-color30-color40 kerlite-cement-project---color10-color20-color30-color40

KERLITE CEMENT PROJECT - COLOR10 COLOR20 COLOR30 COLOR40

De formaten gebruikt:

  • 100x300 cm
Ontdek de collectie
kerlite-exedra---travertino kerlite-exedra---travertino

KERLITE EXEDRA - TRAVERTINO

De formaten gebruikt:

  • 100x300 cm
kerlite-forest---noce---cembro kerlite-forest---noce---cembro

KERLITE FOREST - NOCE - CEMBRO

De formaten gebruikt:

  • 100x300 cm
The Space of Stone and Lotous: Foto 15
E-PLAN
Ontdek andere projecten
download

Waar te koop

pin
Verkooppunten

Andere projecten

CONTATTACI

Volg ons op de sociale media

facebook instagram/cottodeste pinterest/cottodeste youtube/cottodeste linkedin/cottodeste

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt exclusieve aanbiedingen.