VILLA K

Location
Croazia
Jaar
2023
Photo Credits
Vladimir Bugarin

HET PROJECT

  • Location Croazia
  • Jaar 2023
  • Photo Credits Vladimir Bugarin

Een villa met zwembad onder de verblindende zon en naast het kobaltblauw van de zee, omringt door de mediterrane maquis van Kroatië.  Dit gebouw met strakke, vierkante lijnen heeft een betoverend terras op het dak. De verfijnde en eigentijdse villa, die harmonieus opgaat in het betoverende landschap waardoor het ook vanuit zee makkelijk te herkennen is.

Villa K: Foto 10

GEBRUIKTE PRODUCT

De gevel accentueert de uitzonderlijke technische prestaties en esthetische kwaliteit van de gevelplaten met steeneffect van Cotto d’Este. De hoofdrolspeler is de Limestone-collectie in de licht nuance Clay met de afwerking Blazed en Naturale in de dikke versie (14mm) en de ultradunne, keramische platen van groot formaat en carbon neutral van Kerlite 5plus (5,5 mm). Zo wordt een speciale driedimensionaliteit gecreëerd door de combinatie tussen de twee afwerkingen. Op deze manier worden de mooiste aderen gecombineerd met de delicate kleurovergangen, vaak contrasterend, die typerend zijn voor de gekozen steensoort. Om de kleur van de gevel door te zetten en om de uitzonderlijke veelzijdigheid van de collectie aan te tonen, die aan de ontwerpeisen van elke architecturale context kan voldoen, werd Limestone ook gekozen voor de oppervlakken van de buitenbestrating en terrassen op de eerste en begane grond.

In de twee badkamers is voor twee verschillende oplossingen gekozen. Limestone, nog altijd in de Blazed versie, is gebruikt in de ruimte van de wastafels van een badkamer, terwijl de ontwerpstudio voor de tweede gekozen heeft voor de Pietra d'Iseo-collectie voor de douche en de dubbele wastafel. Het oppervlak van deze speciale steensoort uit Lombardije, de Ceppo di Grè, met zijn onregelmatige tekening en het ton sur ton van grijstinten, zorgt voor grote persoonlijkheid maar met een sobere en elegante touch. Zowel Pietra d’Iseo als Limestone maken deel uit van de Protect ®-lijn hebben hoogwaardige, antibacteriële oppervlakken.  

Villa K: Foto 12
limestone limestone

LIMESTONE

De formaten gebruikt:

  • 60x120 cm
  • 100x300 cm
Ontdek de collectie
pietra-d'iseo pietra-d'iseo

PIETRA D'ISEO

De formaten gebruikt:

  • 120x260 cm
Ontdek de collectie

Waar te koop

pin
Verkooppunten

Andere projecten

CONTATTACI

Volg ons op de sociale media

facebook instagram/cottodeste pinterest/cottodeste youtube/cottodeste linkedin/cottodeste

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt exclusieve aanbiedingen.