Cotto d'Este onthult Pura op Cersaie 2022

Ter gelegenheid van de nieuwe editie van Cersaie, onthult Cotto d'Este een exclusieve preview van Pura en wordt de ADI Ceramics and Bathroom Design Award toegekend.

 

Geïnspireerd door kalksteen is de nieuwe collectie van Cotto D'Este een lofzang op natuurlijkheid, evenwicht en maat als hulpmiddelen voor een elegant en delicaat expressief resultaat. De achtergrondtextuur, gekenmerkt door een korrelstructuur die typisch is voor kalksteen, wordt gecombineerd met een geraffineerde beweging, gegenereerd door schaduwen en toonveranderingen, om leven te geven aan een uiterst complete serie, waaronder 14 mm dik steengoed, 20 mm steengoed voor buiten en de uitmuntendheid van Kerlite, de grote, ultradunne platen die het vlaggenschip zijn van het Cotto d'Este voorstel.

De grondige kennis van materialen en de voortdurende zoektocht naar innovatieve oplossingen, samen met een ware roeping voor schoonheid tout court, maakt Pura tot een optimale keuze voor ontwerpers die op zoek zijn naar binnen- en buitenvloeroplossingen zonder grenzen. De drie diktes maken naadloze ontwerpen tussen buiten- en binnenomgeving mogelijk, voor een uiterst geraffineerd totaalbeeld dat wordt gekenmerkt door een diepgaande interpretatie van het minimalisme dat afziet van onnodige details om een meer holistische esthetiek te creëren, gericht op het bevorderen van een gevoel van evenwicht en welzijn.

 

Bovendien ontving de Pura-collectie van Cotto d'Este tijdens Cersaie de Menzione Speciale (Special Mention) van de prestigieuze ADI Ceramics and Bathroom Design Award voor "de diepte van het assortiment, bereikt door een perfecte coördinatie van de verschillende productietechnologieën, waardoor een homogene collectie van integreerbare dragers, formaten en diktes ontstaat".

 

De collectie biedt 4 nuances: Ivory, dat doet denken aan een warme amandelkleur, tussen beige en ivoor; Sand, een lichtgrijs met hazelnoot- en duifgrijstinten; Pearl, een lichtgrijs met een heldere toon en tenslotte Grey, een middengrijs met een uitgesproken neutrale toon.

De afwerkingen, die altijd het resultaat zijn geweest van zorgvuldig onderzoek door Cotto d'Este, zijn een ander ingrediënt van technologische uitmuntendheid. Met Pura, in feite, presenteert Cotto d'Este - voor de tegels met gewalste afwerking in 14mm - de Safetouch technologie, waar de veiligheid van maximale antislip prestaties en ruwheid van het oppervlak niets samenkomen. Een collectie die zacht aanvoelt, gemakkelijk te reinigen en te onderhouden is, en perfect is voor de meest uiteenlopende toepassingen: zowel residentieel als openbaar, binnen of buiten. Het gebruikte speciale materiaal bestaat uit microkorrels van glasachtige oorsprong.
Dankzij hun zeer kleine korrelgrootte is het oppervlak vrij van de sterke ruwheid die kenmerkend is voor traditionele antislipafwerkingen, die minder zacht aanvoelen en moeilijker te reinigen en te onderhouden zijn. Daarentegen behoudt het oppervlak op microniveau, dat niet voelbaar is, onregelmatigheden waardoor het een doeltreffende bescherming biedt tegen uitglijden. Alsof dit nog niet genoeg is, wordt de technologie geïntegreerd in het productieproces van het keramisch materiaal en blijft ze doeltreffend gedurende de hele levensduur van het product, zonder dat de bijzonderheden ervan op enigerlei wijze de prestaties van het product beïnvloeden, dat de hoogste normen inzake esthetiek en aandacht voor detail handhaaft.

Terwijl de 14 mm producten zowel de Honed - gelept, gepatineerd - als de Rolled - een oppervlak dat uiterst zacht aanvoelt, eenvoudig te onderhouden en gemakkelijk te reinigen is, maar met antislip prestaties die een Grip-oppervlak waardig zijn - hebben die van Kerlite 6plus de nieuwe Chiseled afwerking met een sterk materiële textuur die noch ruw noch vuil is en perfect te assimileren is met het typische beitelwerk van steen. Voor de 20 mm-varianten ten slotte wordt Pura aangeboden in een ruw, gestructureerd oppervlak - Hammered - dat doet denken aan een gebouchardeerd effect.

 

Pura heeft een garantie van 20 jaar en is nog veiliger dankzij de PROTECT®-technologie, een systeem dat oppervlakken maximale hygiëne en bescherming garandeert dankzij een antibacterieel zilverionenschild in de tegels, dat tot 99,9% van de bacteriën van het oppervlak verwijdert.

De maximale reikwijdte, de ultraweerstand, de mogelijkheid om grote Kerlite-platen te combineren met 14 mm en 20 mm dikke producten en, last but not least, de verfijnde esthetiek, maken van Pura een collectie met een groot designpotentieel.

 

 

PRODUCT BOOK 2022

Volg ons op de sociale media

facebook instagram/cottodeste pinterest/cottodeste youtube/cottodeste linkedin/cottodeste

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt exclusieve aanbiedingen.