Home Suite Home

De collecties van Cotto d’Este voor ruimten met een Grand Hotel-sfeer

 

De trend die ontspannen, sfeervolle, maar tegelijkertijd geraffineerde en unieke ruimtes nastreeft, heeft ontwerpers en architecten beïnvloed die steeds vaker de esthetische en architecturale richtlijnen van grote hotel- en woonsuites omzeilen en gastvrije, comfortabele en toch esthetisch opvallende ruimtes creëren. Zo komt het dat werelden als hospitality en woninginrichting elkaar beïnvloeden: terwijl ze op zoek zijn naar manieren om hotels, restaurants en co-working spaces er huiselijker uit te laten zien, lenen stylisten en ontwerpers elementen uit de hospitality-stijl om woningen de allure te geven die suites uitstralen.

Het interieur van de woning wordt op deze manier, van de badkamer tot de slaapkamer, via werkplekken of ruimtes waar je kunt trainen, geïnspireerd door de grote hotels waarvan we op het gebied van interieurarchitectuur veel kunnen leren. Deze tot in het kleinste detail bestudeerde en vaak toonaangevende interieurtrends zijn een verzameling ideeën die ergonomie en gebruiksgemak, maar ook smaak en verfijning nooit uit het oog verliezen.

KAMERS ALS SUITES

KAMERS ALS SUITES

De kamers van de meest luxueuze accommodaties zijn ware alkoven: te beginnen bij het bed, dat er heel anders uitziet dan thuis, tot aan de rest van de inrichting. Een zorgvuldige selectie van linnengoed en kussens kan gecombineerd worden met grote objecten waar alle andere accessoires omheen kunnen spelen.

Een indrukwekkende kroonluchter kan bijvoorbeeld prima worden geïnstalleerd op een hoogte die niet per se heel hoog hoeft te zijn, zonder dat er nuttige vierkante meters op vloerniveau verloren gaan. Daarnaast kan de focus worden gelegd op spectaculaire, theatrale elementen of decoraties die een opvallend effect kunnen genereren.

WELLNESS LOUNGE

De badkamer wordt, ongeacht de grootte, steeds meer tot in detail uitgewerkt: niet langer een functionele ruimte, maar een plek om te bewonderen, bijna als een woonkamer, dankzij de inrichtingsaccessoires.

Dit blijkt ook uit de steeds frequentere zoekopdrachten op Pinterest die een groeiende belangstelling voor "badkamerrituelen" laten zien. Ruimte dus voor kleine voorwerpen zoals dienbladen, kandelaars en nisjes of legplanken en voor grote doucheruimten of, voor wie het zich kan veroorloven, scenografische badkuipen.

WELLNESS LOUNGE
EEN SMART IDEE

EEN SMART IDEE

Of het nu een studieruimte is of een echte werkplek, het thuiskantoor vindt ruimte in huis en doet dat door de voorkeur te geven aan comfort en stijl met fauteuils en tafels die uitgroeien tot pauzeplekken voor brainstormsessies, ontspanning of het ontvangen van bezoekende collega's in een professionelere omgeving dan de keuken.

DAGELIJKSE OEFENING

Thuis trainen is steeds meer een gewoonte geworden voor veel mensen. Eerst op het kleed in de woonkamer, daarna op de bekende fitnessmat in combinatie met andere specifieke apparaten en accessoires, afhankelijk van de gekozen lichaamsbeweging.

Om het meeste uit deze goede gewoonte te halen, moet er dus een speciaal hiervoor in te richten ruimte worden gevonden, die functioneel, netjes en, waarom ook niet, tot in de puntjes verzorgd is. Te beginnen met de vloeren, die een meer urban karakter kunnen hebben als ze geïnspireerd zijn op cementoppervlakken, of meer wellness-relax als ze gemaakt zijn van gres porcellanato met houteffect.

DAGELIJKSE OEFENING

Net als een canvas waarop je je kunt uitleven door het combineren van interieuraccessoires en decoraties, moeten vloer- en wandbekledingen met zorg worden gekozen om een bijzonder sfeervol effect te bereiken. De aanbevolen inspirerende materialen voor het creëren van een suite-achtige ruimte zijn voornamelijk geïnspireerd door beton, marmer, hout en steen, en Cotto d'Este, een vooraanstaand merk van keramische oppervlakken, heeft een rijke catalogus om uit te putten om het alledaagse naar een hoger plan te tillen en design om te toveren in een daad van zelfverzorging, waarin schoonheid en buitengewone technische prestaties samengaan met nieuwe manieren om privéruimten te gebruiken.

WELLICHT OOK INTERESSANT

Volg ons op de sociale media

facebook instagram/cottodeste pinterest/cottodeste youtube/cottodeste linkedin/cottodeste

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt exclusieve aanbiedingen.