CAMPO DEL SOLE WIJNKELDER IN BERTINORO

Location
Bertinoro (Forlì-Cesena)
Jaar
2005-2007
Studio
Architetto Fiorenzo Valbonesi - ASV3 – Officina di Architettura

HET PROJECT

  • Location Bertinoro (Forlì-Cesena)
  • Jaar 2005-2007
  • Studio Architetto Fiorenzo Valbonesi - ASV3 – Officina di Architettura

Een "wijnfabriek" die in staat is om in volledige harmonie met de omliggende natuur te leven, dankzij de keuze voor materialen en kleuren door Studio ASV3 – Officina di Architettura, opgericht door architect Fiorenzo Valbonesi.

Wijnmakerij Campo del Sole ligt op een natuurlijke helling in de heuvels van Bertinoro, in totale harmonie tussen mens en natuur. Pas als je de kelder binnenkomt, zie je de imposante ruimtes die als een groot laboratorium zijn ontworpen en in harmonie met niet-opdringerige vormen en technologieën zijn verwezenlijkt. De keuze voor de binnenwanden lijkt precies te passen bij  de architectonische wens om een dialoog te creëren met de omliggende heuvelachtige omgeving.

Campo del sole wijnkelder in Bertinoro: Foto 14

GEBRUIKTE PRODUCT

Cotto d'Este is gekozen voor de vloeroppervlakken, niet alleen vanwege de technische en esthetische kenmerken van absolute uitmuntendheid van de productie, maar ook vanwege de centrale rol die duurzaamheid speelt in de productieprocessen van het bedrijf.

Binnen de brede reeks afwerkingen en collecties van het merk heeft studio ASV3 gekozen voor de Buxy collectie, bestseller van Cotto d'Este, geïnspireerd op de stenen uit de Bourgondische steengroeven, in de afwerking Noisette gekenmerkt door een natuurlijke en verfijnde stijl.

Dankzij de uitstekende technische eigenschappen garandeert Buxy, een 14 mm dik porseleingres, dan ook een breukbelasting die 3 keer hoger is dan die van traditioneel 10 mm dik gres. Het is ideaal voor het interieur van een wijnkelder dankzij de bestendigheid tegen buigen, stoten, vlekken, chemicaliën en  temperatuurschommelingen.

Campo del sole wijnkelder in Bertinoro: Foto 16
buxy buxy

BUXY

De formaten gebruikt:

  • 22x44 cm
Ontdek de collectie

COTTO D'ESTE, PROTAGONIST VAN EEN INDUSTRIEEL PROJECT IN DIALOOG MET DE NATUUR

Waar te koop

pin
Verkooppunten

Andere projecten

CONTATTACI

Volg ons op de sociale media

facebook instagram/cottodeste pinterest/cottodeste youtube/cottodeste linkedin/cottodeste

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt exclusieve aanbiedingen.