GALLERIA DEL VALICO A1

Location
Badia Nuova, Aglio - Italy
Jaar
2015
Studio
Enrico Dal Negro, Alfredo Cullaciati, Arduino Mastropietro

HET PROJECT

  • Location Badia Nuova, Aglio - Italy
  • Jaar 2015
  • Studio Enrico Dal Negro, Alfredo Cullaciati, Arduino Mastropietro

Met 10,2 miljoen kubieke meter afgegraven materiaal en een doorsnede van het gat van 180 vierkante meter, is de "Basistunnel" de belangrijkste tunnel van de Variante di Valico en één van de meest indrukwekkende tunnels van Europa. De Variante di Valico bestrijkt 66,6 km van het Apennijnengedeelte van de A1, op het stuk tussen Sasso Marconi (Bo) en Barberino del Mugello (Fi). Het is de belangrijkste ingreep voor de versterking van het snelwegennet van Autostrade per l’Italia. 

De Variante di Valico is één van de grootste infrastructuren van Europa en de oplossing voor een van de historische verkeersknooppunten van de Italiaanse snelwegen omdat hij de verkeersstroom tussen het noorden en zuiden van het land vloeiender zal maken. De versterking is nodig om de vervuiling te verminderen, kortere reistijden te garanderen met een lager brandstofverbruik en het beschermen van de veiligheid van de reizigers in Italië.

Galleria del Valico A1: Foto 13

GEBRUIKTE PRODUCT

Voor de bekleding van de ronde wanden van de langste tunnel van de Variante di Valico, één van de meest indrukwekkende infrastructuurprojecten van Europa, werd KERLITE, het ultra-dunne keramiek porcellanato van Cotto d’Este gebruikt. De dunne (slechts 3,5 mm dik) en grote (100x300 en 100x100 cm) keramische platen met anti-reflecterende witte kleur, werden met speciale lijm van Mapei tot een hoogte van 4 meter vanaf het trottoir van de rijbanen van elke tunnel (één in elke richting) op beide betonnen wanden aangebracht.

Galleria del Valico A1: Foto 15
custom-made custom-made

CUSTOM-MADE

De formaten gebruikt:

  • 100x100 cm
  • 100x300 cm

COTTO D’ESTE CLADS THE LONGEST TUNNEL OF THE NEW VARIANTE DI VALICO SECTION OF THE A1 MOTORWAY

Galleria del Valico A1: Foto 18
CERAMIC ARCHITECTURE 2020
Bekijk de publicatie gewijd aan het project
download

Waar te koop

pin
Verkooppunten

Andere projecten

CONTATTACI

Volg ons op de sociale media

facebook instagram/cottodeste pinterest/cottodeste youtube/cottodeste linkedin/cottodeste

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt exclusieve aanbiedingen.