HEADQUARTERS GRUPPO BONFIGLIOLI DIV. D&P

Location
Calderara di Reno (BO)
Studio
Open Project
Photo Credits
Andrea Brintazzoli/Autori Associati

HET PROJECT

  • Location Calderara di Reno (BO)
  • Studio Open Project
  • Photo Credits Andrea Brintazzoli/Autori Associati

Een ruimte die zowel fabriek als hoofdkantoor is. Een omgeving die zonder twijfel ontworpen werd om de productiecycli te verbeteren, maar ook om werknemers een werkruimte te bieden die in het teken staat van een horizontale visie op het werk en waarin ze zich vrij kunnen bewegen, zonder de beperkingen die samengaan met verschillende functies en rollen. Het is het eindresultaat van het project EVO dat het architectuurbureau Open Project ontworpen heeft voor het Hoofdkwartier van de Afdeling D&P van de Bonfiglioli Groep, een bedrijf gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van toepassingen op het gebied van industriële automatisering, zelfrijders en windenergie. Het interieur van het gerenoveerde hoofdkantoor in Calderara di Reno, in de provincie Bologna (Italië), onderscheidt zich door ruime vertrekken, een veelzijdige inrichting, een gezonde omgeving, een open en tegelijkertijd privacyvriendelijke werkruimte en ontspanningsruimtes met levendige kleuren. Bij het regroeperen van de hele management- en productieketen op één plaats, spelen oppervlakken een sleutelrol: de professionals van Open Project die aan het project voor Bonfiglioli Riduttori gewerkt hebben, hebben beslist om tal van vloeren en wanden van het hoofdkantoor te bekleden met Cotto d’Este. Deze oppervlakken zijn een uitstekende keuze gebleken: ze zijn eenvoudig te reinigen, wat kenmerkend is voor ceramiek, de Protect®-collectie van de Panariagroup  is gemaakt met een specifieke antibacteriële technologie en de tegels zetten buitengewone prestaties neer.

Headquarters Gruppo Bonfiglioli div. D&P: Foto 30

GEBRUIKTE PRODUCT

Voor de vloeren van een groot aantal ruimten, waaronder de kantine, heeft het architectuurbureau gekozen voor Color-10 Cem uit de collectie Kerlite 5plus Cement Project, geïnspireerd op met de hand gespatelde betonnen vloeren. De fascinerende glans-/matte reflectie die het product vertoont als het tegen het licht in bekeken wordt, geeft het een sterke persoonlijkheid die zeer passend is voor een innoverende omgeving zoals die van dit hoofdkwartier. Voor de bekleding van de geventileerde gevel van de inkomhal werd gekozen voor het metallic effect van de collectie Kerlite 5Plus Metal, die hier gebruikt werd in de versie Iron en in de intense roestkleur van Corten. Ook voor de verhoogde vloer van de kantoren werd Cotto d’Este gebruikt: dit keer Color-10 Land met 14 mm dikte - Cement Project. Voor de zuilengalerij, tot slot, werd er een beroep gedaan op Limestone met 20 mm dikte in de kleur Slate, met het oppervlak Fiammata.

Headquarters Gruppo Bonfiglioli div. D&P: Foto 32
metal---corten metal---corten

METAL - CORTEN

De formaten gebruikt:

  • 100x300 cm
Ontdek de collectie
metal---iron metal---iron

METAL - IRON

De formaten gebruikt:

  • 300x100 cm
Ontdek de collectie
cement-project---color-10-cem cement-project---color-10-cem

CEMENT PROJECT - COLOR 10 CEM

De formaten gebruikt:

  • 60x120 cm
Ontdek de collectie
cement-project---color-10-land cement-project---color-10-land

CEMENT PROJECT - COLOR 10 LAND

De formaten gebruikt:

  • 60x120 cm
Ontdek de collectie
limestone---slate-fiammata limestone---slate-fiammata

LIMESTONE - SLATE FIAMMATA

De formaten gebruikt:

  • 60x120 cm
Ontdek de collectie

Video

Interview with Federico Mazzanti (Real Estate & Facility Manager - Bonfiglioli Spa) and Ign. Maurizio Piolanti (President OPEN PROJECT/ Project manager EVO)
Headquarters Gruppo Bonfiglioli div. D&P: Foto 35
E-PLAN
Ontdek andere projecten
download

Waar te koop

pin
Verkooppunten

Andere projecten

CONTATTACI

Volg ons op de sociale media

facebook instagram/cottodeste pinterest/cottodeste youtube/cottodeste linkedin/cottodeste

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt exclusieve aanbiedingen.