HEADQUARTERS UGOLINI S.P.A

Location
Torrevecchia Pia, PAVIA
Jaar
2019
Studio
Barreca & La Varra

HET PROJECT

  • Location Torrevecchia Pia, PAVIA
  • Jaar 2019
  • Studio Barreca & La Varra

Een nieuwe hoofdzetel en productievestiging voor Ugolini, de historische fabrikant van koelmachines, met een uitgesproken stroomlijning tussen zowel het interieur, de volumetrie als ook de architectuur kenmerken de gebouwen van het hoofdkantoor. Het architectenbureau Barreca & La Varra, dat verantwoordelijk is voor het project, staat in Italië en in de hele wereld bekend om zijn stadsplanning en richt zich voortdurend op nieuwe bouwtechnieken en op de toepassing hiervan bij het experimenteren met complexe architectonische vormen die aandacht geven aan de veranderende componenten van de hedendaagse samenleving.

De architecten van Barreca & La Varra hebben de gebouwen van Ugolini perfect geïntegreerd in het omringende landschap van de gemeente Torrevecchia Pia, in het gebied van Pavia: het industriële klimaat wordt door de vegetatie vakkundig "verzacht” en wordt er veel ruimte gegeven aan het licht dat de verschillende ruimtes overvloedig verlicht. Zorgvuldig geselecteerde materialen en hedendaagse samenstellingen interpreteren opnieuw de vormen van de Lombardische traditie.

Headquarters Ugolini S.p.a: Foto 10

GEBRUIKTE PRODUCT

De ontwerpstudio heeft, overeenkomstig met de stijl die het hele hoofdkantoor heeft geïnspireerd, veel aandacht besteed aan de keuze van de vloer- en wandbekleding en heeft gekozen voor de antibacteriële oppervlakken van Cotto d'Este, die niet alleen uitstekende prestaties op het gebied van techniek garanderen, maar ook op het gebied van eenvoudige hygiëneprocedures, een factor die vandaag de dag een toenemend criterium is op de werkplek.

De vloeren in de kantoren herinneren met dezelfde kleuren als de industriële vloeren in de fabriek en het magazijn aan de efficiëntie en productiviteit van de omgeving. Voor deze luchtige en lichtgevende professionele ruimtes is gekozen voor de collectie X-Beton van Cotto d'Este in 14 mm dik porseleingres met een effect van gewalst beton, dat het realistische karakter en de essentie van dit materiaal reproduceren. Het oppervlak, in de maten 60x120cm en 60x60cm, beslaat ongeveer 1800 vierkante meter en vertoont opnieuw de typische ribbels van gewalst beton met een interessante optische diepte. Dankzij het matte en zacht aanvoelende effect dat door een lichte coating wordt benadrukt, wordt de sfeer op kantoor intens en fascinerend.

Headquarters Ugolini S.p.a: Foto 12
x-beton---dot-30 x-beton---dot-30

X-Beton - DOT 30

De formaten gebruikt:

  • 60x120 cm
  • 60x60 cm
Ontdek de collectie

EEN VESTIGINGSPLAATS OP WERELDNIVEAU

Headquarters Ugolini S.p.a: Foto 15
E-PLAN
Ontdek andere projecten
download

Waar te koop

pin
Verkooppunten

Andere projecten

CONTATTACI

Volg ons op de sociale media

facebook instagram/cottodeste pinterest/cottodeste youtube/cottodeste linkedin/cottodeste

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt exclusieve aanbiedingen.