SALAM DEPARTMENT STORE - MALL OF QATAR

Location
Al-Rayyan, Doha - Qatar
Jaar
2017
Studio
Stramigioli Associati

HET PROJECT

 • Location Al-Rayyan, Doha - Qatar
 • Jaar 2017
 • Studio Stramigioli Associati

De ultradunne oppervlakken van Kerlite zijn de onbetwiste hoofdrolspelers van het nieuwe Salam Department Store-project in het winkelcentrum van Qatar in het Al-Rayyan-gebied, in het hart van het nieuwe Doha. Het interieur van deze prestigieuze ruimte is door Stramigioli Associati ontworpen voor Salam Stores, een van de belangrijkste distributiegroepen van luxe artikelen in het Midden-Oosten.

Een hedendaags ontwerpproject waar excellenties in verschillende sectoren naast elkaar bestaan, biedt de bezoeker verschillende ervaringsdimensies. In het nieuwe warenhuis vinden we onderling sterk uiteenlopende sectoren: van huisontwerp tot cosmetica, van accessoires tot kleding (dames, heren en kinderen) en sieraden.  In het ontwerp van de ruimtes respecteert de keuze van de afwerkingen de wil om de materiële omvang van de interventie te benadrukken: de meubels werden met grote zorgvuldigheid op maat gemaakt voor dit project, net als de vloeren die met grote professionaliteit in samenwerking met Cotto d’Este werden ontworpen en ontwikkeld.

Salam Department Store - Mall of Qatar: Foto 29

GEBRUIKTE PRODUCT

Uit de vele afwerkingen van Kerlite werden de kleuren gekozen die het beste pasten bij het doel, met één kleur als achtergrond en voor elke verdieping een andere kleur, om de ruimte te kunnen onderscheiden en karakteriseren. Zo werden de neutrale, glanzende en mat witte finishes, (KERLITE BLACK-WHITE - White glossy, Kerlite Black-White – Ultrawhite en KERLITE CLUNY - Champagne Adouci) keer op keer met telkens een derde kleur verrijkt: Kerlite Cluny - Auvergne Adouci voor de kelder, Kerlite Cluny - Champagne Adouci voor de begane grond en Kerlite Cluny - Auvergne Adouci voor de eerste verdieping. De zo bestudeerde vloer heeft zowel karakter als bescheidenheid en verfraait deze eigentijdse ruimte op elegante wijze. Het brede assortiment van Kerlite-formaten stelde Stramigioli Associati in staat dit project te ontwerpen en uit te voeren met als module de formaten met vaste lengte van 150 cm en variabele breedtes van 100 / 75 / 50 / 25 / 10 cm. De perfecte vlakheid van de randen die het besef van ‘voegen’ tussen de ene en de andere plaat tot een minimum beperken, maken het verder mogelijk om het door de architecten uitgewerkte patroon in zijn volledigheid te waarderen.

Salam Department Store - Mall of Qatar: Foto 31
black-white---ultrawhite black-white---ultrawhite

BLACK-WHITE - ULTRAWHITE

De formaten gebruikt:

 • 10x150 cm
 • 25x150 cm
 • 50x150 cm
 • 75x150 cm
 • 100x150 cm
Ontdek de collectie
cluny---champagne-adouci cluny---champagne-adouci

CLUNY - CHAMPAGNE ADOUCI

De formaten gebruikt:

 • 100x100 cm
Ontdek de collectie
cluny---auvergne-adouci cluny---auvergne-adouci

CLUNY - AUVERGNE ADOUCI

De formaten gebruikt:

 • 10x150 cm
 • 25x150 cm
Ontdek de collectie

INTERVIEW WITH ANDREA STRAMIGIOLI

The ultra-thin surfaces of Kerlite are the undisputed stars of the new Salam Department Store inside the Mall of Qatar, in the Al-Rayyan Municipality, in the heart of the new Doha. The interiors of this prestigious building were designed by Stramigioli Associati for Salam Stores, one of the most important luxury retailers in the Middle East.

Salam Department Store - Mall of Qatar: Foto 34
CERAMIC ARCHITECTURE 2020
Bekijk de publicatie gewijd aan het project
download

Waar te koop

pin
Verkooppunten

Andere projecten

Volg ons op de sociale media

facebook instagram/cottodeste pinterest/cottodeste youtube/cottodeste linkedin/cottodeste

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt exclusieve aanbiedingen.