De Pura-collectie genomineerd voor de Gouden Compass

Pura van Cotto d’Este, een van de nieuwste collecties van het kwaliteitsmerk van Panariagroup, is opgenomen in de categorie Design dell’Abitare van de ADI Design Index 2023, die zich elk jaar bezighoudt met de selectie van de beste producten en diensten van alle sectoren van Italiaans design voor het Compasso d’Oro, de meest prestigieuze nationale prijs op het gebied van technologisch en industrieel ontwerp, die in 2024 wordt uitgereikt. Met deze belangrijke erkenning is Pura nu officieel een van de kandidaten van de 28e editie van het Compasso d’Oro.

 

De collectie is uniek door de nieuwe tactiele gewaarwordingen, materiaal- en mineraaltexturen, warme kleuren en voortreffelijke technische prestaties. Met kalksteen als inspiratiebron is het nieuwe ontwerp van Cotto d'Este een ode aan natuurlijkheid, balans en maatwerk voor een elegant en subtiel expressief resultaat. De onderliggende textuur wordt gekenmerkt door een voor kalksteen typische korrelstructuur en een grafische beweging met nuances en kleurveranderingen. Dit alles in een uiterst complete serie die geraffineerde vormgeving, extreem materiaalgebruik en een groot ontwikkelingspotentieel combineert tussen 14 mm dik gres, 20 mm dik buitengres en de uitmuntendheid van Kerlite 6plus (6,5 mm), de grote, ultradunne platen die het paradepaardje zijn van het Cotto d'Este-aanbod. En dat niet alleen, dankzij het project THINk ZERO zijn de grote ultradunne platen van Pura koolstofneutraal: Panariagroup heeft dan ook hard gewerkt om CO2-uitstoot die tijdens het productieproces wordt gegenereerd maximaal te reduceren en heeft de resterende uitstoot gecompenseerd voor de hele levenscyclus van het product, om ultradunne CO2-neutrale platen te maken.

"We zijn erg trots dat een van onze collecties, die symbool staat voor elegante esthetiek en geavanceerde technologie, is geselecteerd voor de ADI Design Index 2023. De selectie door het Osservatorio Permanente del Design komt precies in het jaar waarin Cotto d'Este zijn 30-jarige bestaan viert. Een historie van innovatie, creatief onderzoek en liefde voor schoonheid die het merk heeft geleid tot het ontwerpen van unieke collecties met hoge technische prestaties en een ongeëvenaarde aantrekkingskracht. Deze laatstgenoemde elementen vinden we perfect terug in Pura, waarin de vormgeving een gevoel van balans en welzijn uitstraalt en de technische kenmerken zorgen voor een lange levensduur en veiligheid," zegt Bruno Buratti, brand manager van Cotto d'Este.

 

Elk jaar selecteert ADI Association for Industrial Design een toplijst van producten die zich onderscheiden door originaliteit, innovatie, productieprocessen, gebruikte materialen en vormsynthese. Opgenomen worden in deze prestigieuze selectie van beste designproducten betekent dan ook dat je een onderscheidende collectie hebt ontwikkeld, het resultaat van het voortdurende onderzoeks- en innovatiewerk dat Cotto d'Este al 30 jaar lang verricht.

WELLICHT OOK INTERESSANT

modal cersaie

Volg ons op de sociale media

facebook instagram/cottodeste pinterest/cottodeste youtube/cottodeste linkedin/cottodeste

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt exclusieve aanbiedingen.