Sustainability Award voor de collectie Pura

Ter gelegenheid van de achtste editie van de Archiproducts Design Awards, de internationale awards voor designexcellentie, ontving Cotto d'Este deze prestigieuze prijs als erkenning voor haar aandacht voor duurzame oplossingen.

Na de belangrijke opname in de ADI Design Index die Pura nomineerde voor de Compasso d'Oro, ontving het ook de Sustainability Award als erkenning voor de zeer energiezuinige productiecyclus met aandacht voor de impact op het milieu en voor het feit dat het deel uitmaakt van het THINk ZERO-project voor ultradunne platen.

Pura is een complete serie die geraffineerde vormgeving, extreem materiaalgebruik en een groot designpotentieel combineert, in onder andere de uitmuntendheid van Kerlite 6plus (6,5 mm)) - de grote, ultradunne platen die het paradepaardje zijn van het Cotto d'Este-aanbod - 14 mm dik gres en 20 mm dik buitengres. Pura is in de prijzen gevallen omdat het voor alle verschillende diktes een duurzaamheidsbewuste collectie is. Allereerst de ultradunne platen die dankzij het THINk ZERO-project een sterke vermindering van het energieverbruik en de uitstoot tijdens het productieproces te zien geven, evenals de compensatie ervan tijdens de hele levenscyclus, dankzij deelname aan internationale projecten voor duurzame mobiliteit. Maar dat niet alleen. Zelfs in de formaten met een dikte van 14 mm is de focus op een duurzaam product echt hoog dankzij de verwerking van natuurlijke elementen, het gebruik van 40% gerecycled materiaal in het mengsel en de terugwinning van 100% van het water dat in de productiefase wordt gebruikt, wat leidt tot een vermindering van het verbruik van natuurlijke waterbronnen in de productiecycli tot 80%. Hier komt nog bij een focus op afvalvermindering en een afvalterugwinning van bijna 100%.

WELLICHT OOK INTERESSANT

Volg ons op de sociale media

facebook instagram/cottodeste pinterest/cottodeste youtube/cottodeste linkedin/cottodeste

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt exclusieve aanbiedingen.