DE BERNARDI WONING

Location
Torino - Italy
Studio
Proteo s.r.l.

HET PROJECT

  • Location Torino - Italy
  • Studio Proteo s.r.l.

Casa De Bernardi is in 1902 gebouwd als herenhuis met neoclassicisme elementen en is een Liberty-juweel van Turijn. Tijdens het recente renovatieproject is het gebouw heel fraai opgeknapt en werd de gebruiksbestemming ervan veranderd om er kantoren in te maken. De bestaande structuur en de waardevolle architecturale elementen zijn echter behouden.

"Onze keuze" verklaart de ontwerper "was het vinden van een interpretatie die op neutrale, discrete en nadrukkelijk wijze de waarde van het gebouw zelf zou kunnen onderstrepen. Daarom is een belangrijke rol weggelegd voor de vloer, die op alle verdiepingen van de villa uniek is met kleuren die consistent zijn met de rest van het gebouw."

De Bernardi Woning: Foto 10

GEBRUIKTE PRODUCT

​Voor de vloeren van de kantoren en gangen kozen de ontwerpers voor Kerlite 3plus OVER, Loft in het formaat 100x100 cm, vanwege de hoge technische eigenschappen van duurzaamheid, onderhoud en reiniging. Voor de badkamerbekleding werd daarentegen gekozen voor Kerlite ELEGANCE, Via Farini in de maat 50x100.

"We zochten een materiaal", vervolgt de ontwerper “dat deze prestaties met een hele geringe dikte kon garanderen, dat in een herstructureringscontext gemakkelijk op de bouwplaats kon worden verplaatst, en dat we ter plekke zouden moeten kunnen bijsnijden. Kerlite van Cotto d’Este was het meest geschikte materiaal voor dit soort werk dat echter de kenmerken van sterkte en duurzaamheid wist te behouden.”

De Bernardi Woning: Foto 12
kerlite-elegance---via-farini kerlite-elegance---via-farini

KERLITE ELEGANCE - VIA FARINI

De formaten gebruikt:

  • 50x100 cm
Ontdek de collectie
kerlite-over---loft kerlite-over---loft

KERLITE OVER - LOFT

De formaten gebruikt:

  • 100x100 cm
Ontdek de collectie

COTTO D'ESTE VOOR DE RENOVATIE VAN CASA DE BERNARDI

Waar te koop

pin
Verkooppunten

Andere projecten

Volg ons op de sociale media

facebook instagram/cottodeste pinterest/cottodeste youtube/cottodeste linkedin/cottodeste

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt exclusieve aanbiedingen.