NUOVO PICCHIO SOCIAL HEALTH CENTRE

Het project

  • Location San Felice sul Panaro - Italy
  • Date 2019
  • Studio Mario Cucinella Architects

Het bureau van Mario Cucinella Architects heeft gekozen voor de oppervlakken van Cotto d'Este om de buitenkant en enkele binnenruimtes te bekleden van het gebouw van het Sociale Gezondheidscentrum van San Felice sul Panaro, in de provincie Modena.

Eén van de projecten, dat uitgevoerd werd dankzij de stichting “Nuova Polis”, welke sinds 30 mei 2012 na de tweede beving van de aardbeving die enkele gemeenten in Emilia Romagna trof, en dankzij de voorzitters van Confindustria, Confservizi, CGIL, CISL en UIL die zijn gaan samenwerken en een solidariteitsfonds hebben opgericht voor de slachtoffers van de aardbeving, is het Centrum voor gehandicapten “Nuovo Picchio” het resultaat van een gezamenlijke inspanning dat leidde tot de bouw van vier andere gebouwen.

De architect en zijn bureau hebben bij het concept van het project de nadruk gelegd op het prototype van een landelijke boerderij, en hebben daarom besloten om het Centrumin een weelderig landelijk kader te plaatsen, waarin verschillende en bloeiende gewassen elkaar afwisselen.Het gebouw bestaat uit vier samengevoegde gedeelten, die elkaar kruisen en tegelijkertijd inwendig een samenhangend geheel vormen, maar van buiten duidelijk gedefinieerd zijn.

 

Photo credits: Daniele Domenicali

Nuovo Picchio Social Health Centre: Photo 1

Gebruikte product

Wat de keramische bekleding van de buitenoppervlakken betreft, werd de keuze afgestemd op de eenheid met de omgeving - we bevinden ons namelijk midden in het gebied van de keramiek - en op de wens om te innoveren: de bekleding is een doorlopende schil, die zowel de verticale muren als het dak omhult, de dakgoten en regenpijpen verbergt, maar zorgt voor een duidelijke vorm en makkelijk herkenbare lijnen.

De geventileerde gevel wordt gedomineerd door de oppervlakken van Cotto d’Este met de BLACK-WHITE: platen van porseleinen gres, die dankzij de uiterst gereduceerde dikte en grote afmetingen garant staan voor een ongeëvenaarde elasticiteit en weerstand.

Uit de keuzemogelijkheden in het Kerlite 5plus Ultrawhite-assortiment werd 2.300 m² gebruikt voor de externe bekleding, met een silk afwerking, wat garant staat voor een aangenaam zijde-effect.Voor nog eens 150 m² - eveneens op de buitengevel - werd gekozen voor de afwerking glossy, die door een licht gepatineerd effect zacht en omhullend blijft en wordt gekenmerkt door een verrassend glanzend effect dat zorgt voor een perfect witte kleur. Voor beide afwerkingen zijn de afmetingen van de platen 100x300cm met een dikte van 5,5 cm.

Voor de vloeren in het gebouw heeft bureau Mario Cucinella Architects gekozen voor de collectie Blutech van Blustyle by Cotto d’Este, in een natuurlijk Antraciet-kleur.

Nuovo Picchio Social Health Centre: Photo 3
black-white---ultrawhite black-white---ultrawhite

BLACK-WHITE - ULTRAWHITE

De formaten gebruikt:

  • 100x300 cm

Gallery

Nuovo Picchio Social Health Centre: Photo 5
Nuovo Picchio Social Health Centre: Photo 6
Nuovo Picchio Social Health Centre: Photo 7
Nuovo Picchio Social Health Centre: Photo 8
Black-White - Ultrawhite
Nuovo Picchio Social Health Centre: Photo 9
Nuovo Picchio Social Health Centre: Photo 10
Nuovo Picchio Social Health Centre: Photo 11
Nuovo Picchio Social Health Centre: Photo 12
Black-White - Ultrawhite
Nuovo Picchio Social Health Centre: Photo 13
Nuovo Picchio Social Health Centre: Photo 14
Black-White - Ultrawhite
Nuovo Picchio Social Health Centre: Photo 15
Nuovo Picchio Social Health Centre: Photo 16
Nuovo Picchio Social Health Centre: Photo 17
Nuovo Picchio Social Health Centre: Photo 18
Nuovo Picchio Social Health Centre: Photo 19
Nuovo Picchio Social Health Centre: Photo 20
Black-White - Ultrawhite
Nuovo Picchio Social Health Centre: Photo 21
Nuovo Picchio Social Health Centre: Photo 22
Nuovo Picchio Social Health Centre: Photo 23
Nuovo Picchio Social Health Centre: Photo 24
Black-White - Ultrawhite
Nuovo Picchio Social Health Centre: Photo 25
Nuovo Picchio Social Health Centre: Photo 26
Nuovo Picchio Social Health Centre: Photo 27
Black-White - Ultrawhite
Nuovo Picchio Social Health Centre: Photo 28
Nuovo Picchio Social Health Centre: Photo 29
Nuovo Picchio Social Health Centre: Photo 30
Nuovo Picchio Social Health Centre: Photo 31
Nuovo Picchio Social Health Centre: Photo 32
Nuovo Picchio Social Health Centre: Photo 33
Nuovo Picchio Social Health Centre: Photo 34

Architectuur en duurzaamheid in het nieuwe project, ontworpen door Mario Cucinella Architects

Andere projecten

}

Volg ons op de sociale media

facebook twitter/cottodeste instagram/cottodeste pinterest/cottodeste youtube/cottodeste linkedin/cottodeste

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Wij informeren u dat op deze site "technische cookies" worden gebruikt om de navigatie te optimaliseren, maar ook "analysecookies" om statistieken te verwerken en "cookies van derden".U kunt meer informatie krijgen en het gebruik van alle of slechts enkele cookies blokkeren door het uitgebreide privacybeleid te bekijken.
Als u doorgaat met het surfen op deze site, is het impliciet dat u uw toestemming geeft voor het gebruik van deze cookies