De schoonheid van de natuur

Het verlangen om omringd te zijn door de natuur is een van de sterkste kenmerken van het moderne leven. Niet alleen een trend, maar een echte levenshouding. Bij het ontwerpen van woon- en werkruimtes zoeken architecten en interieurontwerpers naar oplossingen die in staat zijn om de verschillende interpretaties van dat verlangen te herprofileren, door binnenplaatsen, tuinen en groene zones te integreren in interieurs en te spelen met nieuwe en geraffineerde combinaties van natuur en materialen.

Er zijn talloze mogelijkheden om een steeds hechtere band met het natuurlijke landschap te creëren, waarvan in elke ruimte van het huis en op elk moment van het jaar kan worden genoten. Te beginnen met het kleurgebruik, waarbij groen met al zijn nuances, van de felste tot de subtielste, wordt gezien als de ideale keuze voor het creëren van wanden en plekjes die de weldadige uitwerking van natuurtinten tot leven brengen. Een van de oplossingen om een verfijnde en eigentijdse esthetiek te creëren is het integreren van natuurlijke elementen zoals licht, door middel van grote ramen of dakramen die de buitenwereld op een scenografische manier binnenlaten, of het reproduceren van plantengroei, water en organische materialen dankzij technologie, voor verrassende en inspirerende ontwerpen, niet alleen visueel maar ook tactiel.

De nieuwe woonvormen geïnspireerd door de natuur zijn ook synoniem met duurzaam design, dankzij materialen die efficiënt gebruik maken van hulpbronnen, afval verminderen en een gezonde omgeving creëren. Porcellanato is precies een van de materialen die het meest geschikt zijn om te worden gebruikt voor de verschillende behoeften van residentiële en commerciële toepassingen, zowel binnen als buiten.

Cotto d'Este, het merk dat al meer dan 30 jaar innoveert in de keramische sector dankzij voortdurend onderzoek naar de beste producten en esthetische topkwaliteit, voldoet met zijn brede assortiment aan de ontwerpvereisten voor een door de natuur geïnspireerd design. Vooral de dunne gelamineerde Kerlite porcellanatoplaten (3.5, 5.5 en 6.5 mm), die licht, veelzijdig en slijtvast zijn, zijn ideaal om de pronkstukken van het interieurontwerp te worden - van binnen- en buitenwanden tot meubilair - en echte natuurlijke oases van ontspanning te creëren: dankzij de decoraties en texturen kan hiermee een interieur worden gecreëerd dat karakter geeft aan de ruimte in harmonie met de context van de woning, en dat diepte en sfeer schept.

De dunne platen - met een dikte van 6,5 mm - zijn ook geschikt voor binnenvloeren door natuurlijke elementen zoals steen, marmer en hout te reproduceren en hun natuurlijke schoonheid na te bootsen in verschillende ruimtes van woningen en kantoren. Dankzij het Kerlite Easy gecertificeerde systeem voor droog leggen is het mogelijk om ruimtes op een duurzame manier te renoveren: de platen kunnen zonder lijm op de bestaande vloer worden gelegd met een hogere weerstand dan elk ander traditioneel legsysteem.

Wonderwall

Wonderwall is het exclusieve project van Cotto d'Este dat de gebruikelijke behangdessins herinterpreteert en het mogelijk maakt om persoonlijkheid uit te drukken door middel van invalshoeken die van de wanden centraal stellen in het interieur, met kleuren en grafische ontwerpen. 19 schitterende decoraties met een intense materiaalstructuur en een elegant ontwerp, in zeer hoge definitie geproduceerd. Dit zijn grote, ultradunne Kerlite platen van 100x300 cm, met glasvezel, dun, licht maar resistent, perfect voor interieurprojecten die architecturale ruimtes een unieke en prestigieuze sfeer willen geven.

Wonderwall
Pietra d'Iseo

Pietra d'Iseo

Pietra d'Iseo maakt gebruik van de typische steen uit de regio Lombardia in Italië, Ceppo di Grè, die in verband wordt gebracht met de architectonische traditie van palazzi, villa's en monumenten in de stad Milaan. Het oppervlak van deze steen, met zijn onregelmatige patroon en ton sur ton grijstinten, slaagt erin om elke omgeving met karakter en elegantie te personaliseren, ook dankzij de vele voorgestelde formaten en 2 verschillende diktes van 6,5 mm en 20 mm, perfect voor een esthetische continuïteit tussen interieur en exterieur. Deze steen is leverbaar in twee afwerkingen: Dit oppervlak is natuurlijk, mat en voelt zacht en warm aan door het lichte patina-effect met subtiele kleureffecten en uitzonderlijke diepte-effecten. Gebouchardeerd, een afwerking die een hamerslageffect op het oppervlak simuleert, is ideaal voor buitengebruik omdat het de slipvastheid aanzienlijk verhoogt.

StarLight

Acht van de zeldzaamste en kostbaarste natuurlijke marmersoorten vormen de inspiratiebron voor StarLight, een collectie Kerlite 3plus gelamineerd porcellanato die een balans vindt tussen elegantie en grandeur, soberheid en weelde. De meest geavanceerde decoratietechnologie tilt het realisme van de reproductie naar een hoger plan: de extreem hoge grafische definitie, de speciale aandacht voor minerale details en de intensiteit van de kleuren verrassen door het gevoel van authenticiteit dat wordt overgebracht. StarLight staat in het teken van de sensuele schoonheid van marmer en is verkrijgbaar in grote, ultradunne platen van 3,5 mm dik met een spiegelend gepolijst oppervlak. StarLight kan zowel op de vloer als op de wand worden gebruikt en doordringt met behulp van licht de leefruimte met schitterende reflecties.

De dunne Kerlite-platen zijn ook CO2-neutraal: naast de vermindering van het verbruik van grondstoffen, energie en water en de uitstoot van koolstofdioxide en transportvervuiling tijdens de productie, wordt dankzij het THINk ZERO-project de resterende CO2-uitstoot van de hele levenscyclus van het product volledig gecompenseerd.

StarLight
Woodland

Woodland

Woodland weerspiegelt de ontdekkingsgeest van een fascinerende reis op het spoor van zeldzame en kostbare houtessences, door ongerepte landschappen en verre landen. Het is een ontdekkingstocht naar de essentie van hout, op zoek naar de levende schoonheid die in dit materiaal aanwezig blijft, in de vorm van nerven en kleuren met streepmotieven die soms vloeiender en verfijnder en soms dieper en prominenter zijn. Cotto d'Este is deze reis met passie gestart en heeft exclusieve soorten eiken en teak geselecteerd met Soft en Wild afwerkingen om een collectie te maken waar elegantie en natuurlijkheid hun evenwicht vinden in een superieure esthetiek, versterkt door de formaten 30x240 cm en 20x120 cm. Woodland biedt de lichtheid en unieke innovatie van Kerlite-platen en is een duurzame keuze met een CO2-neutraal product.

WELLICHT OOK INTERESSANT

Volg ons op de sociale media

facebook instagram/cottodeste pinterest/cottodeste youtube/cottodeste linkedin/cottodeste

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt exclusieve aanbiedingen.