The Dark Side of interior

Verleidelijke ruimtes die enorm tot de verbeelding spreken

 

Goth is met zijn dark kleurenpalet een van de stijltrends die terrein wint op verschillende culturele gebieden, van mode tot design, en natuurlijk via de tv, waaruit de iconische Wednesday van Tim Burton is voortgekomen, een echte hit-girl. Kamers met een spookachtige charme en een chique punkstijl doen zo hun intrede in de wereld van de binnenhuisarchitectuur, dankzij de elegantie en het grote scenische effect van bepaalde interieurelementen en afwerkingen, waaronder vloer- en wandbekleding, die een krachtige en karaktervolle stempel op ruimtes kunnen drukken.

Cotto d’Este komt met een paar van de meeste goth core-collecties, speciaal voor wie zwart (en zijn schakeringen) een happy color is.

THEATER THUIS

Advantage Skin van Cotto d’Este is een gebalanceerde mix van details afkomstig van verschillende soorten natuursteen. Hier sprint het het leisteeneffect uit, gekenmerkt door subtiele en goed gedistribueerde adering, vleugjes schaduw en kleurveranderingen. Naast deze details zijn de typische marmeren strepen meer uitgesproken en vertakt.  Het eindresultaat is een perfecte samensmelting van natuurlijke details, een mix van de expressiviteit van leisteen en de elegantie van marmeren adering.

Er zijn vier nuances verkrijgbaar: Chalk, Greige, Silver en Graphite, de donkerste kleur in de selectie, perfect voor zowel binnen- als buitenruimtes, met een natuurlijke afwerking, matte reflecties en een zachte touch. Een collectie met een eigentijdse en ietwat punkchique smaak, dankzij een uniforme toon die wordt gevoed door de vele minerale elementen in de vormgeving.

THEATER THUIS
TIJDLOZE CHARME

TIJDLOZE CHARME

Allure daarentegen is de collectie die de kwaliteiten van marmer sterk tot uitdrukking brengt, een natuurelement met eeuwige charme, ongerept en intens, absoluut en met een iriserende glans.  Voor dit ontwerp reikt de inspiratie van Cotto d'Este tot aan de meest intense kleurnuances van de materialen uit de Orobische Alpen en put vervolgens inspiratie uit verre landen zoals Brazilië, waar de marmers opvallen door hun onregelmatige, krachtige kleuren. De suggesties van marmers uit verschillende werelden worden geprojecteerd op grote, dunne Kerlite platen, waardoor de aderen ononderbroken kunnen vloeien, met tegelijkertijd diepe en oppervlakkige texturen, op de muur en op de vloer.

In detail is de collectie onderverdeeld in twee soorten effecten, waaronder Scénique, bestaande uit ontwerpen die, met karakter en persoonlijkheid, de ruimte waarin ze worden geplaatst krachtig in beeld brengen. Van al deze ontwerpen staat Orobico voor Cotto d'Este's harmonieuze interpretatie van een veelvoud aan kleuren - van geel en rood tot duifgrijs en beige - op een zwarte achtergrond: een fascinerende reis met zeer uitgesproken arabesken en het zwart dat 'warm' wordt door de iriserende tinten van de rijke textuur.

Leefomgevingen creëren met een donkere allure, waarin elegantie en harmonie niet ontbreken en die de persoonlijkheid van de bewoners weerspiegelen, wordt een spel met de fraaie oppervlakken van Cotto d'Este, in staat om de trends van het moment te ondervangen dankzij een doorlopend proces van studie en onderzoek.

modal cersaie

Volg ons op de sociale media

facebook instagram/cottodeste pinterest/cottodeste youtube/cottodeste linkedin/cottodeste

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt exclusieve aanbiedingen.