Water landscape

Een oase van rust en een plek om te ontspannen, omringd door adembenemende tuinen of plekjes met groen waarin je heerlijk volop de sfeer van een vakantie aan zee kunt opsnuiven. Maar ook een ruimte voor gezellige momenten met vrienden of familie. Het zwembad is ongetwijfeld een iconisch element: een groot buitenzwembad dat steeds meer een soort buitenwoonkamer wordt. Met aandacht voor de kleinste details en met gebruik van hoogwaardige materialen, die bestand zijn tegen weersinvloeden, kunnen inbouwzwembaden worden gemaakt van gres porcellanato, dat het best voldoet aan de technische en milieuvereisten van een complex architectonisch project van grote esthetische waarde.

Ten eerste is het een inert, ultracompact materiaal: het absorbeert geen water en is niet gevoelig voor schimmel of bacteriën. Ten tweede heeft het speciaal ontworpen afwerkingen om het risico op uitglijden te beperken. Tot slot is porcellanato een duurzaam materiaal dat zijn fraaie uiterlijk door de tijd heen behoudt. Qua stijl zijn er talloze mogelijkheden die aan verschillende smaken kunnen voldoen: het natuursteeneffect en het betoneffect, met hun zeer uitgesproken karakter, komen tot hun recht in de meest uiteenlopende omgevingen, van minimalistische buitenruimtes tot meer rustieke sferen.

Gres porcellanato van Cotto d'Este heeft alles in huis om de meest complexe projecten zo goed mogelijk uit te voeren. De ultradunne Kerlite-platen zijn bijvoorbeeld perfect voor binnenwandbekleding: ze zijn snel te leggen en buitengewoon praktisch, 3,5, 5,5 en 6,5 mm dik en zeer resistent dankzij de versterking met glasvezels. Ze zijn veelzijdig en gemakkelijk te gebruiken en hebben een hoge weerstand tegen temperatuurschommelingen, licht en chemicaliën. De dikkere oplossingen (14 mm en 20 mm) zijn met name geschikt voor het gebied rond het zwembad; ze hebben dankzij de dikte en het langzame bakproces een buitengewone vlakheid, en daarbij zijn ze buitengewoon veelzijdig. Bij het kiezen van de juiste oppervlakken voor rondom het zwembad is het belangrijk niet alleen te letten op de esthetiek, maar ook op de veiligheid en vooral op de slipvastheid, ofwel het vermogen van de vloer om grip te bieden in natte omstandigheden en zelfs wanneer er water op de vloer is blijven staan.

Dankzij het uitgebreide assortiment en een grote variatie aan formaten en diktes is de catalogus van Cotto d'Este bijzonder rijk aan alternatieven op het gebied van zowel vormgeving als technologie. Veel collecties zijn bovendien in verschillende technologieën tegelijk verkrijgbaar: hierdoor is het mogelijk om het hele project op elkaar af te stemmen door te kiezen voor Kerlite voor de badkuip en porcellanato (14 mm of 20 mm) voor de rand. Voor een prachtig eindresultaat!

Creaties van Cotto d’Este voor woningen en zwembaden met een onmiskenbare stijl overal ter wereld.

Secret Stone

Secret Stone is het resultaat van minutieus onderzoek naar Jeruzalemsteen dat heeft geleid tot de verbetering van de mooiste en zeldzaamste kleurvariëteiten en de belangrijkste gelaagdheden die in zeer hoge definitie worden nagebootst. Productietechnologie en geraffineerde oppervlakteafwerkingen maken Secret Stone tot een collectie van dik porcellanato met een ongekend realisme.

Secret Stone
Limestone

Limestone

Limestone brengt de schoonheid van de zeebodem aan het licht, gesedimenteerd, gelaagd en versteend door het geduldige werk van water en tijd. Limestone van Cotto d’Este is een uniek product die de prachtigste veraderingen en de meest genuanceerde kleurschakeringen samenbrengt in drie buitengewone oppervlakken: Natural, Honed en Blazed. De variant Kerlite 5plus completeert de reeks dikkere formaten, waardoor Limestone geschikt is voor elke vormgevingswens.

Blend Stone

In Blend Stone zinken de deeltjes onder het oppervlak en smelten ze samen tot zeldzaam mooie minerale texturen over de hele dikte van de keramische plaat, waardoor het idee van nabootsing verdwijnt en er een nieuw materiaal ontstaat. Blend Stone bestaat uit drie grafische texturen ontleend aan eenzelfde aantal natuurstenen en voegt roestkleurige insluitsels toe aan de typische korrel van kalksteen en legt donkere segmenten en lichte, fijne aderen over de halo's de Pietra Piasentina.

Blend Stone
X-Beton

X-Beton

De X Beton -oppervlakken zijn geïnspireerd door gewalst beton en materiaal en kleuren in perfecte harmonie met eigentijdse architectuurtrends. Het zijn strakke composities die niet afzien van een zeer eigen stijl en karakter.

WELLICHT OOK INTERESSANT

Volg ons op de sociale media

facebook instagram/cottodeste pinterest/cottodeste youtube/cottodeste linkedin/cottodeste

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt exclusieve aanbiedingen.