DE DIALOOG TUSSEN VOLUMES EN OPPERVLAKKEN: DE IDEEËN VAN COTTO D’ESTE

De hedendaagse woonarchitectuur combineert gevoel voor design, technologische haalbaarheid en pragmatisme in woningen waarin geëxperimenteerd wordt met vormen en materialen. Dit zorgt voor een dynamisch spel van volumes, een voortdurende wisselwerking tussen binnen en buiten en tegelijkertijd een harmonie tussen de gebouwen en de specifieke context waarin ze staan. Scherpe lijnen en een kundig gebruik van ruimte zijn de elementen achter constructies met een sterke identiteit, door middel van dwarsverbanden en overlappingen die de hele leefruimte vormgeven, zowel binnen als buiten.

Gevelbekleding, maar in het algemeen de hele ruimte rondom een gebouw, speelt een fundamentele rol in de architectuur en het in kaart brengen van de context en, vooral bij de gekozen oppervlakken voor gevelbekleding, heeft het ook een belangrijke functie als bescherming tegen weersinvloeden. Ultradun porcellanato is een van de favoriete oplossingen van ontwerpers en architecten die graag experimenteren: dankzij de technische eigenschappen is het een uiterst buigzaam en veelzijdig materiaal om vorm te geven aan de bekleding, zonder daarbij de superieure prestaties uit het oog te verliezen. In zijn dunnere versies is porcellanato het ideale product voor geventileerde gevels waarin de platen worden bevestigd met speciale voorzieningen die een smalle maar voldoende brede spouw creëren voor luchtcirculatie.

De ultradunne Kerlite-platen van Cotto d'Este met diktes van slechts 3,5 mm, 5,5 mm en 6,5 mm zijn flexibel, licht, handig en resistent: een universele en uiterst duurzame oplossing. Cotto d'Este en Panariagroup hebben niet alleen het gebruik van grondstoffen, energie en water in de productiefase verminderd, evenals de CO2-uitstoot en transportvervuiling, maar dankzij het THINk ZERO-project hebben ze de resterende CO2-uitstoot volledig gecompenseerd door deze te berekenen over de hele levenscyclus van het product en zo de platen volledig CO2-neutraal gemaakt.

Voor buitenruimtes zijn de 14 mm en 20 mm dikke oppervlakken ook een oplossing met hoge technische en esthetische prestaties: ze hebben een niet te evenaren weerstand, zijn bijzonder geschikt voor looppaden, terrassen en zwembadranden en bezitten een buitengewone vlakheid, verkregen dankzij het langzame bakproces dat wordt bepaald door de dikte, waardoor hun grafische en kleurkenmerken volledig tot hun recht komen.

WELLICHT OOK INTERESSANT

Volg ons op de sociale media

facebook instagram/cottodeste pinterest/cottodeste youtube/cottodeste linkedin/cottodeste

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt exclusieve aanbiedingen.