DE ELEGANTIE EN DE ESTHETIEK VAN COTTO D’ESTE VOOR HOTELS VAN EEN TIJDLOZE CHARME

Historische stadscentra evolueren en staan steeds meer open voor de transformatie van monumentale gebouwen tot accommodatiefaciliteiten om deze nieuw leven in te blazen en tegelijkertijd het erfgoed van de stad te verfraaien. Dit zijn vaak boetiekhotels, waar de charme van het verleden wordt gecombineerd met hedendaags comfort en design, zonder afbreuk te doen aan de historische integriteit. Een doeltreffende manier om bestaande middelen te gebruiken, de lokale cultuur te koesteren, de doelstellingen van de bescherming van cultureel en artistiek erfgoed te integreren met de noodzaak tot sociale en economische revitalisering, het stimuleren van de werkgelegenheid en het tegengaan van ontvolking.

Precies op die manier zijn enkele collecties toegepast van Cotto d'Este, het merk dat al meer dan 30 jaar synoniem is voor elegantie, kwaliteit en uitmuntendheid, en dat de hoofdrolspeler is geworden van enkele grote renovaties van vijfsterrenhotels.

Hotel Le Chevalier Bleu in Monpazier, een historisch gebouw dat opnieuw opbloeit.

De bastide van Monpazier is een authentiek pareltje van middeleeuwse architectuur: het werd in 1284 gesticht in opdracht van Edward I, koning van Engeland, en zijn oorspronkelijke uiterlijk en afmetingen zijn vrijwel onaangetast gebleven. In het hart van dit dorpje in de Dordogne is een vijfsterrenboetiekhotel gerealiseerd in een monumentaal pand door de architectenstudio ERA. Het doel van de renovatie- en herstelwerkzaamheden - onder het toeziend oog van de Bâtiments de France - was om de gelaagde sporen van acht eeuwen geschiedenis aan het licht te brengen: van adellijk paleis naar herenhuis, naar de nieuwe functie van een hotel waar het heden in harmonie is met het verleden, zowel in de gemeenschappelijke ruimtes als in de kamers. 

De bijdrage van Cotto d’Este

Om de ziel en natuurlijke elegantie van het gebouw te herstellen, kozen de architecten van Studio ERA voor twee verschillende collecties Cotto d'Este, die zowel voor de wandbekleding in de gemeenschappelijke ruimtes als in de kamers werden gebruikt. Vooral in de buitenruimtes van de binnenplaats wordt Limestone in de kleur Oyster gebruikt: grote platen van 90x90 cm met een dikte van 20 mm die het steeneffect reproduceren dankzij afgietsels die rechtstreeks van natuursteen zijn genomen en een ruw oppervlak hebben door de gevlamde afwerking, wat de collectie perfect maakt voor buiten.

Niet alleen een esthetische keuze, maar ook een keuze voor bestendigheid tegen weersinvloeden en uitglijden, door grip te garanderen. Om continuïteit tussen buiten en binnen te creëren, is Oyster Limestone ook gebruikt voor de oppervlakken van het spagedeelte, de binnenkant van het zwembad en de vloeren van de badkamers in de slaapkamers: in dit geval zijn de platen 14 mm dik en 90x90 cm groot in de afwerking Natural, die een mat oppervlak heeft met een licht patina-effect dat het zacht en omhullend maakt. Bijzondere aandacht bij de selectie van hoogwaardige grondstoffen zorgt voor een oppervlak met delicate kleureffecten en uitzonderlijke diepte-effecten.

De collectie Vanity in de kleur Bianco Statuario met glansafwerking, speelt de hoofdrol in de bar van het hotel, in de baden van de spa en in de badruimten van de hotelkamers. Er is voor dit materiaal gekozen omdat het de esthetiek van de meest elegante en minimale marmersoorten kan sublimeren met subtiele patronen, lichte adering en subtiel clair-obscur.

Vooral in het bargedeelte zorgt het glanzende effect van de balie- en wandplaten voor een heldere accentuering, waardoor een spel van contrasten ontstaat met de andere materialen in de ruimte. Bovendien maken zowel kalksteen in de 14 mm versie als Vanity deel uit van de PROTECT®-lijn: antibacteriële vloer- en wandbekleding met zeer hoge prestaties, voor een gezonde, veilige en beschermde omgeving om in alle rust en ontspanning van uw verblijf te genieten.

Radisson Collection Hotel Palazzo Nani in Venetië: fraaie suites in het historische 16e-eeuwse pand

Het nieuwe Radisson Collection Hotel Palazzo Nani is gevestigd in een zestiende-eeuwse herenhuis aan de Canal Cannaregio in Venetië. Dit vijfsterrenhotel is, dankzij de inbreng van het bureau Marco Piva Architecture & Design, voorzien van alle ultramoderne comfort waarbij de allure en de schoonheid van het zestiende-eeuwse pand bewaard is gebleven. Het hotel bevindt zich in het hart van de wijk Cannaregio, een bijzonder betoverend deel van Venetië, aan het Canale di Cannaregio. Dit kanaal vormt al vanaf de middeleeuwen een belangrijk onderdeel van het stadsplan. Het was de toegangspoort tot Venetië voor wie vanaf land, vanuit Padua of Treviso, de lagune overstak.

De bijdrage van Cotto d’Este

De ontwerpers hebben, om de badkamers van de suites karakter te geven, gekozen voor de maxitegels (120x120 cm) van Kerlite 6plus Vanity in de maagdelijk witte kleur Bianco Luce en de donkerdere kleur Stone van Lithos.  De collectie Kerlite Vanity, gebruik voor de vloer, rond de wastafels en het bad, is geïnspireerd op het elegantste en minimale marmer, maximale expressie van de klassieke cultuur. Het veredelt de schoonheid met subtiele ontwerpen, lichte verflagen en clair-obscur tonen in de inrichting.  Voor de douche en het sanitair zijn daarentegen de maxitegels (120x260 cm) van de collectie Lithos gebruikt, vanwege de uitstraling van de steen dat versmelt dat de schoonheid van de zeldzaamste marmersoorten, bekleed met de creativiteit van Cotto d’Este en perfect passend bij de rest van de ruimte. Beide collecties maken deel uit van de PROTECT®-lijn, een echt zilverionen antibacterieel beschermingsschild dat in de tegels is verwerkt en dat tot 99,9% van de bacteriën van het oppervlak verwijdert.

WELLICHT OOK INTERESSANT

Volg ons op de sociale media

facebook instagram/cottodeste pinterest/cottodeste youtube/cottodeste linkedin/cottodeste

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt exclusieve aanbiedingen.