DESIGN BY THE SEA: INSPIRATIES COASTAL LIVING VOLGENS COTTO D’ESTE

De ontspannen elegantie van kustplaatsen, het comfort van rustgevende kamers, het constante gevoel op vakantie te zijn: dit is de sfeer die je ondervindt als je in een huis met een mediterraan karakter woont, een onmiskenbare en tijdloze stijl met zeer oude oorsprong, door de eeuwen heen beïnvloed door de tradities van de landen die aan de oevers van de Mare Nostrum liggen, van Spanje tot Italië, Griekenland en Marokko, en met een mix van texturen, kleuren en meubels die de zomer oproepen. Het is een geraffineerd concept dat een luxueuze, sobere en kalme manier van leven beoogt die het resultaat is van een solide band met de natuur zonder overbodige opsmuk en franje.

Een perfecte balans tussen esthetiek en functionaliteit, in staat om oases van rust te vormen met een fascinerende aanblik, waarin het aangenaam wonen is.

De elementen die bijdragen aan het karakter van deze stijl zijn in de eerste plaats de kleuren: een palet van neutrale tinten, zoals wit, zand en lichtgrijs, vormt de basis waarin bij uitstek zeetinten worden ingevoegd en afgewisseld, zoals het diepe blauw van de oceaan, aquagroen, het turkoois van de zee en het blauw van de lucht. Texturen spelen ook een belangrijke rol: elegante afwerkingen met natuurlijke materialen zoals hout en steen zijn ideaal voor het creëren van omgevingen die de schoonheid van de omringende natuur weerspiegelen en samen met architecturale details de totaalbeleving van het ontwerp verhogen. Ruimtes worden begrensd door eenvoudige, strakke lijnen, vaak minimalistisch maar goed gedefinieerd, en zijn voorzien van grote ramen die natuurlijk licht binnenlaten en het kustlandschap omlijsten, waardoor een soepele overgang tussen buiten en binnen ontstaat en de schoonheid van de omgeving in huis wordt gehaald. Om deze esthetiek actueler en authentieker te maken, ligt er de laatste jaren ook steeds meer nadruk op maatwerk en innovatie.

De oppervlakken van porcellanato van Cotto d'Este bieden ontwerpers en architecten de mogelijkheid om een sfeer te creëren die is geïnspireerd door het kustlandschap met veelzijdige en innovatieve eersteklas oplossingen. Een knowhow van meer dan 30 jaar heeft de creatie mogelijk gemaakt van collecties van de hoogste kwaliteit, originaliteit en esthetische en technische uitmuntendheid, voor een niveau van schoonheid en absolute verfijning van details. Cotto d'Este-oppervlakken kunnen worden gebruikt voor vloeren, wandbekleding, werkbladen en zelfs meubels, en helpen een geraffineerde uitstraling op maat te creëren. Vooral de ultradunne Kerlite-platen (3,5 en 6,5 mm), die licht en resistent zijn, zijn ideaal voor het bekleden van binnenruimtes en spelen met het creëren van effecten in esthetische samenhang met het buitenlandschap door de reproductie van natuurelementen in vorm, textuur en speciale ornamenten.

Pura

Pura

Pura is een keramiekcollectie die de essentie van kalksteen, een van de meest verleidelijke en veelzijdige steensoorten, inkapselt en versterkt dankzij zijn onmiskenbare elegantie. De typische kenmerken ervan worden benadrukt door ze op een originele en harmonieuze manier te doseren, waardoor een evenwichtige minerale en materiële textuur ontstaat. Pura is het keramische antwoord op de behoefte aan een technisch en esthetisch hoogwaardige wandbekleding voor een complete collectie voor binnen en buiten. De dikte van 14 mm biedt een unieke compactheid en oppervlakken die ultra-bestendig zijn tegen stoten, krassen, vuil en chemicaliën, terwijl het gres van 20 mm speciaal ontworpen is voor buitenvloeren. Het innovatieve productieproces en de glasvezelmatten die aan de achterkant van de grote, dunne KerlitePlus platen (6,5 mm) zijn aangebracht, zorgen voor een buitengewone extra weerstand voor oppervlakken die niet alleen uiterst veelzijdig, maar ook koolstofneutraal zijn.

Dankzij deze kenmerken en de prestaties van de 14- en 20 mm-versies is Pura opgenomen in de ADI Design Index 2023 en heeft het de duurzaamheidsprijs van de Archiproducts Design Awards gewonnen, voor zijn inzet om vervuilende uitstoot en productimpact te minimaliseren dankzij een zorgvuldig productieproces en het THINk ZERO-project, waarmee de resterende CO2-uitstoot wordt gecompenseerd gedurende de hele levenscyclus van Kerlite-platen.

Advantage Skin

Advantage Skin is het buitengewone steeneffect waarin een aantal van de opmerkelijkste minerale texturen uit de natuur worden gecombineerd. Door zijn extreem geringe dikte is het een universele bekleding: een lichte, flexibele en zeer resistente keramische huid met oneindig veel toepassingsmogelijkheden. De bewonderenswaardige materiële en esthetische balans van deze collectie kan worden toegepast op volumes, meubels, ronde wanden en elke expressie van unieke bouwkundige originaliteit die alleen Kerlite 3plus kan garanderen. De exclusieve ultradunne Kerlite 3plus-platen zijn licht en resistent en vormen de perfecte symbiose van technologische prestaties, extreem gebruiksgemak en ongekende esthetische rijkdom. Ze zijn duurzaam vanwege het verminderde gebruik van materialen tijdens de productie en dankzij het THINk ZERO project wordt de CO2-uitstoot over de hele levenscyclus van het product gecompenseerd. Advantage Skin maakt ook deel uit van de PROTECT®-lijn die hoogwaardige antibacteriële vloer- en wandbekleding levert voor een gezonde, veilige en beschermde omgeving om in rust en ontspanning te leven.

De combinatie met de Advantage-collectie van Blustyle vergroot het designpotentieel. De twee oppervlakken zijn perfect combineerbaar en complementair en bieden een absolute stilistische continuïteit bij elk gebruik zowel binnen als buiten.

Advantage Skin
Wonderwall

Wonderwall

Wonderwall is het exclusieve project van Cotto d'Este dat de gebruikelijke behangdessins herinterpreteert en het mogelijk maakt om persoonlijkheid uit te drukken door middel van invalshoeken die de wand centraal stellen in het interieur, met kleuren en grafische ontwerpen. 19 decoraties met een intense materiaalstructuur en een elegant ontwerp, in zeer hoge definitie geproduceerd. Dit zijn grote Kerlite-platen van 100x300 cm, met glasvezel, dun, licht maar resistent, perfect voor interieurprojecten die architecturale ruimtes een unieke en prestigieuze sfeer willen geven.

Blend Stone

Een elegante, technisch hoogstaande en veelzijdige collectie, ideaal voor woonruimtes en commerciële toepassingen, maar ook voor de grote moderne bouwprojecten. In Blend Stone zinken fragmenten onder het oppervlak en smelten minerale texturen van zeldzame schoonheid samen over de hele dikte van de keramische plaat, waardoor het idee van gelijkenis wordt overtroffen en er een nieuw materiaal ontstaat. Blend Stone bestaat uit drie grafische texturen ontleend aan eenzelfde aantal natuurstenen, voegt aan de typische kalksteenkorrel roestkleurige inclusies toe en bedekt de halo’s van Pietra Piasentina met donkere segmenten en heldere en subtiele adering.

Dankzij de unieke PROTECT®-technologie is antibacteriële bescherming permanent in het product ingebouwd om een zorgeloos woonklimaat te garanderen.

Blend Stone

WELLICHT OOK INTERESSANT

Volg ons op de sociale media

facebook instagram/cottodeste pinterest/cottodeste youtube/cottodeste linkedin/cottodeste

ABONNEER JE OP DE NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt exclusieve aanbiedingen.